Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Traškūs apelsininiai sausainiai

Jums reikės:

Tešlai:

  • 120 ml kefyro
  • 100 g sviesto
  • 20 g cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 1 arb. š kepimo miltelių
  • 300 g miltų

Įdarui:

  • 1 apelsino
  • 60 g cukraus
  • 20 g krakmolo
  • 1 valg. š. manų kruopų

Kaip gaminti?

  1. Kiaušinį išplakite su cukrumi, supilkite kefyrą. Viską gerai išmaišykite.
  2. Išsijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais, sudėkite gabalėliais pjaustytą minkštą sviestą ir išminkykite trupininę tešlą.  Sumaišykite su kefyru.
  3. Uždenkite plastikine plėvele ir 10 minučių palaikykite šaldytuve.
  4. Apelsiną nuplikykite verdančiu vandeniu, supjaustykite gabalėliais ir sutrinkite trintuvu. Suberkite krakmolą, manų kruopas ir cukrų, išmaišykite iki vientisos masės.
  5. Atšaldytą tešlą iškočiokite plonu sluoksniu, tolygiai patepkite įdaru ir susukite į vyniotinį.
  6. Supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite ant kepimo skardos, padengtos pergamentu.
  7. Kepkite 180°C temperatūroje 20 minučių iki auksinės rudos spalvos.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...

Iki 2025 m. sausio pabaigos 3 Zodiako ženklai pagaus sėkmę už uodegos

2025-ieji metai bus sėkmingi kiekvienam iš mūsų. Jie atvers naujas galimybes ir atneš reikšmingų permainų visose gyvenimo srityse. Šie pokyčiai mus nuves prie didesnių...
---