Skani vištiena su ryžiais pagal „YouTube“ kanale pateiktą receptą, ji ruošiama kitaip, nei esate įpratę.
Rezultatas jus maloniai nustebins!
Jums reikės:
- 1 svogūno
- 2 morkų
- 2 pomidorų
- augalinio aliejaus
- 3 česnako skiltelių
- 1 valgomojo šaukšto pomidorų pastos
- druskos, maltų juodųjų pipirų, maltų raudonųjų paprikų miltelių pagal skonį
- 3 lauro lapų
- petražolių
- 300 ml vandens
- 400 g ryžių
Gaminimo eiga:
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną.
Nulupkite morkas ir supjaustykite jas apskritais griežinėliais.
Nuplaukite pomidorus, pašalinkite kietąsias dalis ir sutarkuokite juos stambia tarka.
Kepimo skardą ištepkite trupučiu aliejaus, sudėkite į ją daržoves.
Įdėkite išspaustą česnaką.
Tada sudėkite pomidorus, pagardinkite druska, pabarstykite maltomis raudonomis paprikomis, juodaisiais pipirais, įdėkite lauro lapą ir petražoles.
Viską ant kepimo skardos gerai išmaišykite samčiu ir užpilkite vandeniu.
Dabar į kepimo skardą sudėkite vištienos šlauneles, kurias prieš tai pasūdykite ir pagardinkite prieskoniais.
Kiekvieną gabalėlį kruopščiai aptepkite padažu iš kepimo skardos.
Pašaukite į iki 200°C temperatūros įkaitintą orkaitę.
Kepimo trukmė – 40 minučių.
Tuo tarpu puode išvirkite ryžius.
Po 40 minučių apverskite mėsą ant kepimo skardos, kad viršus būtų panardintas į padažą.
Kepkite dar 12 minučių.
Iškepusią vištieną išimkite iš kepimo skardos.
Į sultinį sudėkite išvirtus ryžius.
Gerai išmaišykite ir patiekite.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: