Nesudėtingo ir labai minkšto pyrago, kuris tirpsta burnoje, receptas.
Puikus pyragas, kurį galite valgyti, kada tik panorėję.
Naudodamiesi šiuo „YouTube” kanalo receptu, galite be vargo pasigaminti šį skanų pyragą, kokio dar nesate ragavę.
Jums reikės:
- 800 g kvietinių miltų
- 450 ml šilto pieno
- 150 g jogurto
- 50 g sviesto
- 10 g sausų mielių arba 30 g šviežių mielių
- 10 g cukraus
- 15 g druskos
Aptepimui:
- 1 kiaušinio trynio
- ištirpinto sviesto
Gaminimo eiga:
Miltus, mieles, cukrų, pieną, jogurtą, sviestą, druską suberkite į didelį dubenį ir viską gerai išmaišykite.
Mišinį minkykite rankomis, kol susidarys vientisa tešla.
Uždenkite tešlą virtuviniu rankšluosčiu ir 15 minučių palikite pakilti kambario temperatūroje.
Po 15 minučių tešlą minkykite su nedideliu kiekiu miltų, kol ji taps minkšta ir vientisa, tada uždengtą palikite 30 minučių, kad vėl pakiltų.
Pabarstykite stalviršį miltais ir iš pradžių išminkykite tešlą rankomis, o paskui kočėlu iškočiokite iki maždaug 3 mm storio.
Įpjaukite maždaug trečdalį tešlos, kad įpjovos būtų maždaug 1,5 cm atstumu viena nuo kitos.
Tada iškočiokite tešlą, dėkite ją ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir sujunkite kraštus, kad gautųsi apskritimas.
Dubenėlyje išplakite kiaušinio trynį ir juo aptepkite visą pyragą.
Dėkite skardą į įkaitintą iki 180°C temperatūros orkaitę ir kepkite 25 minutes. Iškepusį pyragą aptepkite ištirpintu sviestu, atvėsinkite ir patiekite.
Mėgaukitės!
Vaizdo įrašo medžiaga: