Puikus ir labai skanus patiekalas, kuris puikiai tiks net ir aplankius netikėtam svečiui.
Būtinai jį išbandykite, nes šis receptas iš „YouTube“ kanalo jau yra tikras hitas!
Jums reikės:
- Morkų – 600 g
- Kiaušinių – 5 vnt.
- 0,5 šaukštelio juodųjų pipirų
- Druskos – 1 šaukštelio
- Sviesto – 10 g
- Aliejaus
Įdarui:
- Kietojo sūrio – 300 g
- Majonezo – 3-4 šaukštų
- Česnako – 3-4 skiltelių
Gaminimo eiga:
Morkas sutarkuokite smulkia tarka.
Į keptuvę įpilkite aliejaus ir įdėkite sviesto.
Tada ant šio mišinio pakepinkite morkas ir uždengę 15 minučių troškinkite.
Perkelkite troškintas morkas į dubenį ir palikite atvėsti.
Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių, sudėkite trynius į morkas, įberkite juodųjų pipirų ir išmaišykite.
Kiaušinių baltymus sudėkite į atskirą dubenį, suberkite druską ir plakite mikseriu, kol susidarys tvirtos putos.
Į morkų mišinį po truputį sudėkite išplaktus kiaušinių baltymus, atsargiai maišydami šaukštu iš viršaus į apačią.
Morkų tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir mentele išlyginkite tešlą per visą skardą.
Dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 minučių.
Leiskite paruoštam morkų pagrindui visiškai atvėsti.
Paruoškite įdarą – į dubenį sudėkite tarkuotą sūrį, išspaustą česnaką, majonezą ir gerai išmaišykite.
Paruoštą įdarą paskirstykite ant morkų pagrindo.
Suvyniokite jį į ritinėlį ir įdėkite į šaldytuvą 1 valandai, po to išimkite iš šaldytuvo, supjaustykite gabalėliais ir patiekite ant stalo.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: