Sekmadienis, 20 balandžio, 2025

Naujausi

Lavašo vyniotinis su faršu ir rūkytu sūriu

Tai – tikrai puiki idėja šventiniam stalui. Jums nereikės maišyti tešlos – tiesiog suvyniokite nurodytus maisto produktus į lavašą, ir netrukus paruošite tikrai ypatingą patiekalą.

Jums reikės:

  • 100 g lavašo
  • 150 g vištienos faršo
  • 180 g kiaulienos ir jautienos faršo mišinio
  • 50 g rūkyto sūrio
  • 10 g svogūnų laiškų
  • 35 g grietinės
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų ar kitų mėgstamų prieskonių

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Faršą sumaišykite su prieskoniais. Išmaišykite iki vientisos masės.

Išskleiskite lavašą, ant jo sudėkite faršą (viršuje, kairėje ir dešinėje palikite 1,5 cm laisvą kraštą, apačioje – 2,5-3 cm).

Rūkytą sūrį supjaustykite nedideliais kubeliais ir sudėkite ant faršo.

Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus, sudėkite ant faršo.

Apatinį kraštą patepkite grietine. Sulenkite dešinįjį ir kairįjį lavašo kraštus, susukite.

Viršų patepkite grietine.

Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje  30-35 minutes.

Supjaustykite maždaug 1,5 cm pločio griežinėliais.

Galite papuošti krapais ar kitais žalumynais.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šie du produktai mažina kraujospūdį efektyviau nei atsisakymas druskos

Druskos ribojimas jau seniai laikomas pagrindiniu būdu sumažinti arterinį kraujospūdį. Tačiau nauji tyrimai rodo, kad kai kurie produktai gali būti dar efektyvesni ir juos...

Keturios produktų grupės, kurias būtina valgyti metant svorį

Lieknėjimas – tai ne tik atsisakymas maisto, bet ir teisingas maisto pasirinkimas. Įvardyti produktai, kurie būtinai turi būti kiekvieno, norinčio atsikratyti antsvorio be žalos...
---