Puikus česnakinių lazdelių receptas iš „YouTube“ kanalo. Puikus užkandis vakarėliui ir šeimos šventei!
Jums reikės:
Dviem tešlos lakštams 22cmx17cm (2-4 žmonėms)
Tešlai:
- 200 g paprastų miltų
- Sausų mielių 5 g (0,5 šaukšto)
- 8 g (1 valgomo šaukšto) cukraus
- 4 g (0,5 šaukšto) druskos
- 15 g (2 šaukštų) alyvuogių aliejaus
- 120 ml drungno vandens
Česnakų sluoksniui:
- 10 g (0,5 šaukšto) susmulkinto česnako
- 20 g (2 šaukštų) lydyto nesūdyto sviesto
- 30 g kreminio sūrelio (1 didelio šaukšto)
Viršui:
- 280 g mocarelos sūrio
- Parmezano
Nebūtinai:
- raudonėlio
- petražolių
Gaminimo eiga:
Mieles sumaišykite su cukrumi, mielėmis ir šiltu vandeniu
Miltus sumaišykite su druska ir sudėkite mielių mišinį.
Pradėkite maišyti tešlą – įpilkite aliejaus.
Padarykite vientisą tešlą, uždenkite maistine plėvele ir leiskite šiltoje vietoje pakilti.
Tuo tarpu paruoškite česnakų, sūrio ir sviesto mišinį.
Išminkykite pakilusią tešlą ir iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos.
Užtepkite česnakiniu mišiniu.
Pabarstykite sūriu ir raudonėliu.
Įdėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite.
Kepkite 210 laipsnių temperatūroje 8-10 minučių.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: