Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Mandarinų sultyse marinuoti burokėliai

Mandarinų kvapas daugumai mūsų asocijuojasi su Kalėdomis… Dažniausiai mandarinus valgome vienus, arba jais gardiname įvairius saldžius kepinius, tačiau šį kartą pristatome neįprastą, tačiau labai skanų valgį – mandarinų sultyse marinuotus burokėlius, kurie puikiai tiks ir ištaigingam šventiniam stalui.

Jums reikės:

  • 2 vidutinių burokėlių
  • 6 česnako skiltelių
  • 5 valg. š. mandarinų sučių
  • 1 valg. š. acto
  • 2 valg. š. augalinio aliejaus
  • 1 arb. š. maltos kalendros
  • 0,5 arb. š. maltos ciberžolės
  • 2 arb. š. druskos
  • Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį

Kaip gaminti?

Nuplaukite ir nulupkite burokėlius. Sutarkuokite.

Išspauskite arba smulkiai supjaustykite česnaką. Sumaišykite su burokėliais.

Atskirame dubenyje gerai išmaišykite mandarinų sultis, augalinį aliejų, actą, ciberžolę, kalendrą, druską ir maltus juoduosius pipirus. Gautą masę pilkite ar burokėlių. Išmaišykite.

Paruoštus burokėlius sudėkite į stiklainį. Stiklainį uždarykite dangteliu ir per naktį palaikykite šaldytuve.

Prieš patiekdami dar kartą išmaišykite.

Patiekite  su mėsa, bulvėmis arba kaip atskirą užkandį.

Taip paruoštuose burokėliuose gausu vitamino A, jodo, fosforo ir kalcio.

Linkime gero skonio!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---