Antradienis, 22 balandžio, 2025

Naujausi

Nuostabaus skonio nekeptas desertas! Būtinai išbandykite šį receptą!

Puikaus nekepto obuolių deserto receptas iš „YouTube“ kanalo, pyragas yra fantastiško skonio ir greitai paruošimas. Tiesiog idealus rudens desertas!

Jums reikės:

  • 300 g sviestinių sausainių

Obuolių įdarui:

  • 600 g (nuluptų, stambiai sutarkuotų) obuolių
  • 1 pakelio vanilinio pudingo
  • 200 ml vandens
  • 1/4 citrinos sulčių

Pudingo įdarui:

  • 450-500 ml pieno
  • 1 pakelio vanilinio pudingo
  • 1 valgomo šaukšto cukraus pudros
  • 1 valgomo šaukšto paprastų miltų
  • 2 vnt. kiaušinių
  • žiupsnelio druskos
  • 250 g minkštos varškės

Glajui:

  • 100 g juodojo šokolado
  • 100 g (33% ar riebesnės) plakamosios grietinėlės

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:
  • Pirmiausia paruoškite obuolių įdarą – nuluptus ir stambiai sutarkuotus obuolius apšlakstykite citrinos sultimis, kad išliktų jų spalva ir nepatamsėtų.

  • Sudėkite obuolius į platų puodą, įpilkite apie 1/2 litro vandens.
  • Virkite ant silpnos ugnies. Maždaug po 8-10 min. supilkite vandenyje ištirpintą pudingą ir nuolat maišydami virkite, kol sutirštės.
  • Po to – paruoškite kitą deserto sluoksnį.

Dabar gaminkite pudingą:

  • 2/3 pieno su cukrumi pakaitinkite.
  • Likusiame trečdalyje pieno sumaišykite pudingą, miltus, kiaušinių trynius, supilkite šį mišinį į verdantį pieną ir virkite pudingą retkarčiais pamaišydami, kai sutirštės – leiskite šiek tiek atvėsti.
  • Kol pudingas aušta, išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos iki standžių putų.
  • Varškę įmaišykite į dar šiltą pudingo kremą ir galiausiai lengvai įmaišykite grietinėlę.

  • Pusę sausainių paskleiskite ant mažesnės kepimo skardos arba į indą su atsegamais šonais, maždaug 25×30 cm dydžio.
  • Ant viršaus paskleiskite obuolių mišinį ir išlyginkite.
  • Ant obuolių sluoksnio užtepkite varškės ir pudingo kremą, išlyginkite ir užbarstykite likusius sausainius.
  • Galiausiai apliekite šokoladiniu glaistu (grietinėlę pašildykite iki virimo temperatūros ir į ją sudėkite sulaužytą šokoladą).
  • Leiskite jam minutę pastovėti ir išplakite iki vientisos masės, arba naudokite klasikinį šokoladinį glajų.

Linkime gero skonio!

Vaizdo įrašo medžiaga:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ištroškęs organizmas: veiksmingi būdai, kaip išgerti daugiau vandens

Vanduo – gyvybės šaltinis, būtinas kiekvienai mūsų kūno ląstelei. Jis dalyvauja daugybėje procesų: nuo maistinių medžiagų transportavimo iki kūno temperatūros reguliavimo. Vis dėlto, daugelis...

Weekly Bad Sign (2025-17 savaitė): Pasiruoškite! Baisi prietara kelia grėsmę šiems Zodiako ženklams—ar jūs esate pavojuje?

Pasiruoškite laukiniam pasivažinėjimui! 🚀 Kai kurie ženklai susiduria su rimtais astrologiniais iššūkiais šią savaitę. ⚡ Į ką turėtumėte atkreipti dėmesį? Pasinerkite giliau, kad perskaitytumėte...
---