Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Burnoje tirpstantis pyragas su uogiene

Tradiciškai jis gaminamas su serbentų uogiene, tačiau galite naudoti mėlynių ar bet kurią kitą uogienę.

Jums reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 500 g kvietinių miltų
  • 200 g sviesto
  • 0,5 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
  • 200 g pasirinktos uogienės

Kaip gaminti?

Į nedidelį dubenį įdėkite sviesto, ištirpinkite. Persijokite miltus ir kepimo miltelius.

Ištirpintą sviestą  sumaišykite su cukrumi, kiaušiniais ir vanile.

Minkydami tešlą, į ją pamažu suberkite miltus. Gautą tešlą padalinkite į dvi dalis. Pirmąją dalį dedame į šaldiklį 1 valandai, o antrąją iškočiojame iki norimo dydžio, sudedame į aliejumi išteptą formą ir padengiame maždaug 1 cm storio uogienės sluoksniu.

Išimkite tešlą iš šaldiklio ir sutarkuokite stambia tarka. Uogienę gausiai pabarstykite tešlos drožlėmis ir pašaukite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite 25 minutes.

Paruoštą pyragą pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---