Savo šeimai paruoškite šį fantastišką keptą kalafiorą pagal „YouTube“ kanalo receptą ir mėsos niekas nepasiges!
Jums reikės:
- 1,5 kg žiedinių kopūstų
- 1,5 l vandens
- 1 arbatinio šaukštelio druskos
- 2 šaukštų pieno
- 3 kiaušinių
- 3 šaukštų paprastų miltų
- 3 šaukštų augalinio aliejaus
- 5 vnt. pievagrybių
- 4 žalių paprikų
- 2 raudonų paprikų
- 1 morkos
- 1 svogūno
- 2 pomidorų
- 1 arbatinio šaukštelio smulkintų mėtų
- 1 arbatinio šaukštelio raudonųjų paprikų miltelių
- 1 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
- 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 150 g kieto sūrio
Gaminimo eiga:
Žiedinį kopūstą nuplaukite ir atskirkite žiedeliais.
Sudėkite į puodą su vandeniu ir leiskite užvirti.
Tada įpilkite 2 šaukštus pieno ir uždenkite dangčiu.
Virkite apie 8-10 minučių.
Kepimo metu žiedinį kopūstą bent kartą pamaišykite, o kai suminkštės, nukelkite nuo viryklės.
Tada sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinius ir sutrinkite elektriniu trintuvu.
Tada įberkite miltų ir gerai išmaišykite masę.
Dabar smulkiai supjaustykite grybus, paprikas, morkas, svogūnus ir pomidorus.
Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus.
Kepkite svogūną, kol jis įgaus rudai auksinę spalvą.
Tada sudėkite morkas ir grybus, ir kepkite apie 7 minutes.
Galiausiai sudėkite supjaustytus pomidorus, o po 5 minučių – paprikas.
Pasūdykite, įberkite džiovintų smulkintų mėtų, raudonųjų paprikų miltelių, juodųjų pipirų.
Išmaišykite ir nukelkite nuo viryklės.
Į kepimo indą įpilkite alyvuogių aliejaus.
Sudėkite paruoštą kalafiorų masę į kepimo indą ir išlyginkite.
Ant viršaus taip pat sudėkite keptas daržoves.
Galiausiai pabarstykite tarkuotu sūriu.
Pašaukite į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę.
Kepkite apie 20 min.
Viskas paruošta!
Supjaustykite ir galite patiekti.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: