Šio vaizdo įrašo iš „YouTube“ kanalo pagalba, namuose paruošite nuostabų mandarinų pyragą, kuris žaibišku greičiu dings iš lėkštės!
Jums reikės:
- 9 mandarinų
- 2 kiaušinių
- žiupsnelio druskos
- 100 g cukraus
- 150 ml saulėgrąžų aliejaus
- 160 ml vandens
- vieno mandarino žievelės
- 15 g kepimo miltelių
- 220 g paprastų miltų
- cukraus pudros papuošimui
Gaminimo eiga:
Nulupkite mandarinus ir perpjaukite per pusę horizontaliai.
Kepimo formą ištepkite riebalais ir įdėkite kepimo popierių, ranka prispauskite, kad jis gerai priliptų.
Kepimo indo vidų ir šonus pabarstykite miltais ir žiupsneliu cukraus.
Tada per pusę supjaustytus mandarinus sudėkite vienas šalia kito, kad neliktų didelių tarpų.
Vieną mandariną atskirkite skiltelėmis, sudėkite į plaktuvo indą ir įmuškite du kiaušinius.
Sutrintą turinį perpilkite per sietelį ir supilkite į didesnį dubenį.
Suberkite cukrų ir viską išplakite iki vientisos masės.
Taip pat įpilkite aliejaus ir plakdami įberkite žiupsnelį druskos.
Miltus ir kepimo miltelius per sietelį persijokite į dubenį.
Visą masę gerai išmaišykite.
Smulkia tarka sutarkuokite mandarino žievelę ir dar kartą išmaišykite.
Paruoštą tešlą tolygiai pilkite ant kepimo skardoje esančių mandarinų taip, kad ji padengtų visus mandarinus.
Kepimo formą įdėkite į orkaitę ir kepkite apie 40 minučių 180°C temperatūroje.
Su serviravimo lėkšte apverskite pyragą ir jį supjaustykite.
Galite apibarstykite cukraus pudra.
Pyragą galite patiekti, pavyzdžiui, su kaušeliu vanilinių ledų.
Skanaus!