Puikus greito ir labai skanaus pyrago receptas, pagal kurį paruošite kepimui tik per vieną minutę.
Aš mėgstu jį gaminti su įvairių rūšių vaisiais, priklausomai nuo esamo sezono.
Dabar mano šeima jį skanavo su naminėmis slyvomis, bet galite gaminant panaudoti ir šaldytus ar konservuotus vaisius, tai priklauso nuo jūsų pasirinkimo.
Šį receptą radau jums „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
- 150 g natūralaus jogurto
- 150 gramų cukraus
- 1 žiupsnelio druskos
- 100 ml saulėgrąžų aliejaus
- 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
- 3 kiaušinių
- 200 g sijotų miltų
- 8 g kepimo miltelių
- 300 g šaldytų uogų
- Cukraus pudros pagal skonį
Neprivalomai:
- Slyvų
- Obuolių
- Konservuotų vaisių
Gaminimo eiga:
Nustatykite ir įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Tuo metu į dubenį supilkite jogurtą su cukrumi, aliejumi ir druska.
Taip pat sudėkite vanilės ekstraktą ir 3 kiaušinius.
Išmaišykite ir galiausiai įmaišykite persijotus miltus kartu su kepimo milteliais.
Sumaišykite vientisą tešlą be gumulėlių.
Visas tešlos maišymas iš tikrųjų trunka tik 1 minutę – tiesiog viską sudėkite į dubenį ir išmaišykite su šluotele.
Pasiruoškite 26 cm skersmens kepimo formą, kurią ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais.
Jei norite desertui suteikti kitokio skonio, vietoj miltų naudokite kokoso drožles.
Supilkite tešlą į formą ir išlyginkite.
Vaisius suberkite tiesiai ant tešlos (galite lengvai įspausti į tešlą).
Kepkite 45 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
Ar pyragas iškepęs, patikrinkite naudodami medinį iešmelį, nes kiekviena orkaitė kepa skirtingai.
Kurį laiką leiskite pyragui atvėsti ir galėsite patiekti ant stalo.
Rekomenduoju apibarstyti cukraus pudra.
Linkiu gero skonio!
Vaizdo medžiaga: