Ar norite paragauti kai ko skanaus? Paruoškite šią saldžią pynę pagal „YouTube“ kanalo receptą ir tikrai nesigailėsite!
Puikios tešlos paslaptis slypi slaptame ingrediente – manų kruopose. Tešla yra fantastiškai elastinga, minkšta, o skonis bus puikus net ir kitą dieną.
Jums reikės:
- 200 ml šilto pieno
- 100 ml šilto vandens
- 50 ml augalinio aliejaus
- 50 g lydyto sviesto
- 550 – 600 g paprastų miltų
- 2 šaukštų manų kruopos
- 100 g cukraus
- 2 kiaušinių
- žiupsnelio druskos
- 7 g sausų mielių
Įdarui:
- lydyto sviesto
- cukraus
- razinų
- graikinių riešutų
Gaminimo eiga:
- Miltus sumaišykite su manų kruopomis ir išmaišykite šluotele.
- Atskirame dubenyje sumaišykite ištirpintą sviestą su aliejumi, įberkite cukraus, plakite šluotele ir įmaišykite kiaušinius.
- Įberkite žiupsnelį druskos ir gerai išplakite šluotele.
- Įpilkite šilto pieno, šilto vandens ir įberkite sausų mielių
- Galiausiai įberkite manų kruopas ir miltus.
- Įdėkite tešlą į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir leiskite fermentuotis 1 – 1,5 valandos.
- Tada tešlą išminkykite ant stalviršio, atskirkite į dvi dalis, iškočiokite ir uždenkite maistine plėvele.
- Leiskite tešlai pakilti dar 10–15 minučių.
- Ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite 35 x 30 cm dydžio tešlą, aptepkite ją lydytu sviestu, pabarstykite cukrumi, razinomis ir riešutais.
- Sulenkite tešlą per pusę, užspauskite pirštais ir supjaustykite lygiomis juostelėmis toje vietoje, kur nėra įdaro.
- Susukite kiekvieną juostelę, o tada viską užlenkite ant viso ritinio.
- Paruoštą pyragą perkelkite ant popieriumi išklotos skardos, palikite, kad dar pakiltų.
- Patepkite plaktu kiaušinio tryniu, kurį sumaišykite su šaukštu kefyro.
- Aptepkite ir kepkite iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes.
Viskas paruošta.
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: