Šeštadienis, 11 sausio, 2025

Naujausi

Neįtikėtinai skanus štrudelis su riešutais ir razinomis. Fantastiškai tinka pusryčiams bei prie arbatos ar kavos!

Ar norite paragauti kai ko skanaus? Paruoškite šią saldžią pynę pagal „YouTube“ kanalo receptą ir tikrai nesigailėsite!

Puikios tešlos paslaptis slypi slaptame ingrediente – manų kruopose. Tešla yra fantastiškai elastinga, minkšta, o skonis bus puikus net ir kitą dieną.

Jums reikės:

  • 200 ml šilto pieno
  • 100 ml šilto vandens
  • 50 ml augalinio aliejaus
  • 50 g lydyto sviesto
  • 550 – 600 g paprastų miltų
  • 2 šaukštų manų kruopos
  • 100 g cukraus
  • 2 kiaušinių
  • žiupsnelio druskos
  • 7 g sausų mielių

Įdarui:

  • lydyto sviesto
  • cukraus
  • razinų
  • graikinių riešutų

Gaminimo eiga:

  • Miltus sumaišykite su manų kruopomis ir išmaišykite šluotele.
  • Atskirame dubenyje sumaišykite ištirpintą sviestą su aliejumi, įberkite cukraus, plakite šluotele ir įmaišykite kiaušinius.
  • Įberkite žiupsnelį druskos ir gerai išplakite šluotele.
  • Įpilkite šilto pieno, šilto vandens ir įberkite sausų mielių
  • Galiausiai įberkite manų kruopas ir miltus.
  • Įdėkite tešlą į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir leiskite fermentuotis 1 – 1,5 valandos.

  • Tada tešlą išminkykite ant stalviršio, atskirkite į dvi dalis, iškočiokite ir uždenkite maistine plėvele.
  • Leiskite tešlai pakilti dar 10–15 minučių.
  • Ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite 35 x 30 cm dydžio tešlą, aptepkite ją lydytu sviestu, pabarstykite cukrumi, razinomis ir riešutais.

  • Sulenkite tešlą per pusę, užspauskite pirštais ir supjaustykite lygiomis juostelėmis toje vietoje, kur nėra įdaro.
  • Susukite kiekvieną juostelę, o tada viską užlenkite ant viso ritinio.

  • Paruoštą pyragą perkelkite ant popieriumi išklotos skardos, palikite, kad dar pakiltų.
  • Patepkite plaktu kiaušinio tryniu, kurį sumaišykite su šaukštu kefyro.
  • Aptepkite ir kepkite iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes.

Viskas paruošta.

Linkime gero skonio!

Vaizdo medžiaga:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---