Po to, kai radau šį receptą „YouTube“ kanale, daugiau duonos nebeperku.
Procedūra labai paprasta ir gaminys lengvai paruošiamas!
Jums reikės:
- 200 ml šilto pieno
- 200 ml šilto vandens
- 1 šaukšto sausų mielių
- 1 šaukšto cukraus
- 1 šaukštelio druskos
- 2 šaukštų augalinio aliejaus
- 600 g kvietinių arba ruginių miltų
- 1 kiaušinio
Gaminimo eiga:
Į dubenį supilkite šiltą pieną, šiltą vandenį ir supilkite mieles su cukrumi.
Viską gerai išmaišykite šluotele.
Tada įberkite druskos, augalinio aliejaus, sudėkite ir miltus.
Pirmiausia sumaišykite dubenyje, vėliau kočiokite ant miltais pabarstytos lentos, kol susidarys vientisa tešla.
Įdėkite tešlą į dubenį ir uždenkite rankšluosčiu.
Leiskite 1 valandai pakilti šiltoje vietoje.
Išminkykite pakilusią tešlą, kad iš jos pašalintumėte orą.
Padėkite ją ant miltais pabarstyto stalviršio ir padalinkite į 2 dalis.
Švelniai iškočiokite vieną dalį į paplotėlį, susukite jį į ritinį ir formuokite iš jo batoną, kurį padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Uždenkite medvilniniu rankšluosčiu ir leiskite pakilti dar 15-30 minučių.
Tada į dubenį įmuškite kiaušinį, išplakite šakute ir patepkite visą duonos paviršių.
Tačiau prieš tai atlikdami, įpjaukite duonos paviršių aštriu peiliu.
Kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
Viskas baigta!
Galite supjaustyti ir patiekti ant stalo.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: