Puikus plikytos tešlos vyniotinis pagal „YouTube“ kanalo receptą, kurio skonis panašus į populiarų desertą. Jei norėsite dar tobulesnio skonio, patiekite su šaukštu plaktos grietinėlės.
Jums reikės:
Kremui:
- Kiaušinių – 2 vnt.
- Cukraus – 100 g
- Pieno – 400 g
- Kukurūzų krakmolo – 30 g
- Vanilino
- Sviesto – 50 g
Tešlai:
- Sviesto – 80 g
- Vandens – 150 g
- Druskos – 1 g
- Cukraus – 3 g
- Sijotų miltų – 100 g
- Kiaušinių – 3 vnt.
- Skardos 30 x 40 cm dydžio
Gaminimo eiga:
Pirmiausia išvirkite kremą.
Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir krakmolu.
Į sumaišytą masę įpilkite pieno – vėl gerai išmaišykite ir perkelkite viską ant viryklės.
Išvirkite tirštą pudingą, nuimkite nuo viryklės ir įmaišykite sviestą į dar karštą pudingą.
Uždenkite maistine plėvele ir leiskite atvėsti.
Tada paruoškite tešlą.
Įdėkite sviestą į verdantį vandenį ant viryklės, įberkite cukraus, druskos, leiskite jiems ištirpti, o kai mišinys pradės virti, suberkite miltus ir nuolat maišydami plikykite tešlą.
Paruoštą tešlą nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Į dar šiltą tešlą, po vieną įmaišykite kiaušinius ir gerai viską išmaišykite.
Tepkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepkite apie 15 minučių 190°C temperatūroje.
Gautą paplotėlį ištepkite kremu ir suvyniokite.
Suvyniokite į kepimo popierių ir 1 valandą laikykite šaldytuve.
Tada supjaustykite ir patiekite ant stalo.
Skanaus!
Vaizdo medžiaga: