Šis pyragas visai nesudėtingai paruošiamas, todėl mūsų namuose tai yra geriausias ir skaniausias desertas. Vos pradėjus nokti slyvoms, jis jau ima kvepėti mūsų virtuvėje.
Jums reikės:
- 300 g paprastų miltų
- 150 g sviesto
- 2 kiaušinių trynių
- 3 šaukštų cukraus
- 1 pakelio kepimo miltelių
- 1 šaukšto grietinės
- Žiupsnelio druskos
Kremui:
- 3 kiaušinių trynių
- 5 baltymų
- 1 pakelio vanilinio pudingo
- 150 ml grietinės
- 4 šaukštų cukraus
- 1 kg slyvų (nuplaukite, išimkite kauliukus ir perpjaukite jas per pusę)
- Cinamono pagal skonį
- 5 šaukštų manų kruopų
Gaminimo eiga:
- Miltus sumaišykite su cukrumi, kepimo milteliais, druska ir į šį mišinį įmaišykite kambario temperatūros sviestą.
- Trynius sumaišykite su grietine ir iš visų prieš tai nurodytų ingredientų išminkykite tešlą – tešla turi būti lipni, jei reikia ir jei tešla per daug kieta, galite dar įpilti grietinės.
- Paruoštą tešlą padėkite ant stalviršio ir iškočiokite ją maždaug į 0,5 cm storio paplotėlį. Įdėkite į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą skardą.
- Arba įdėkite į kepimo skardą (25 × 35 cm) ant kepimo popieriaus taip, kad tešla tolygiai padengtų visą paviršių.
- Ant tešlos tolygiai pabarstykite 2 šaukštus manų kruopų (plonu sluoksniu, kad sugertų vaisių sultis).
- Tada sudėkite vaisių sluoksnį (aš slyvas sudėjau nupjauta pusele į viršų).
- Pabarstykite cinamonu ir užbarstykite likusias manų kruopas (3 šaukštus).
- Išplakite kiaušinių baltymus su cukrumi iki purių putų.
- Trynius sumaišykite su pudingo milteliais (kepimo metu pudingas užvirs, o kremas sutirštės) ir įmaišykite grietinę.
- Tada trynių mišinį atsargiai sumaišykite su baltymais ir šią masę užpilkite ant vaisių ir viską išlyginkite.
- Kepkite iki 170-180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes.
- Pyragą tikrinkite kepimo metu, nes kiekviena orkaitė kepa skirtingai.
- Pyragą apibarstykite cukrumi ir galite patiekti.
Linkime gero skonio!