Šeštadienis, 11 sausio, 2025

Naujausi

Geriausias kreminio pyrago iš slyvų receptas. Kai tik slyvos pradeda nokti, šis pyragas visada gaminamas!

Šis pyragas visai nesudėtingai paruošiamas, todėl mūsų namuose tai yra geriausias ir skaniausias desertas. Vos pradėjus nokti slyvoms, jis jau ima kvepėti mūsų virtuvėje.

Jums reikės:

  • 300 g paprastų miltų
  • 150 g sviesto
  • 2 kiaušinių trynių
  • 3 šaukštų cukraus
  • 1 pakelio kepimo miltelių
  • 1 šaukšto grietinės
  • Žiupsnelio druskos

Kremui:

  • 3 kiaušinių trynių
  • 5 baltymų
  • 1 pakelio vanilinio pudingo
  • 150 ml grietinės
  • 4 šaukštų cukraus
  • 1 kg slyvų (nuplaukite, išimkite kauliukus ir perpjaukite jas per pusę)
  • Cinamono pagal skonį
  • 5 šaukštų manų kruopų

Gaminimo eiga:

  • Miltus sumaišykite su cukrumi, kepimo milteliais, druska ir į šį mišinį įmaišykite kambario temperatūros sviestą.
  • Trynius sumaišykite su grietine ir iš visų prieš tai nurodytų ingredientų išminkykite tešlą – tešla turi būti lipni, jei reikia ir jei tešla per daug kieta, galite dar įpilti grietinės.
  • Paruoštą tešlą padėkite ant stalviršio ir iškočiokite ją maždaug į 0,5 cm storio paplotėlį. Įdėkite į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą skardą.
  • Arba įdėkite į kepimo skardą (25 × 35 cm) ant kepimo popieriaus taip, kad tešla tolygiai padengtų visą paviršių.
  • Ant tešlos tolygiai pabarstykite 2 šaukštus manų kruopų (plonu sluoksniu, kad sugertų vaisių sultis).
  • Tada sudėkite vaisių sluoksnį (aš slyvas sudėjau nupjauta pusele į viršų).
  • Pabarstykite cinamonu ir užbarstykite likusias manų kruopas (3 šaukštus).
  • Išplakite kiaušinių baltymus su cukrumi iki purių putų.

  • Trynius sumaišykite su pudingo milteliais (kepimo metu pudingas užvirs, o kremas sutirštės) ir įmaišykite grietinę.
  • Tada trynių mišinį atsargiai sumaišykite su baltymais ir šią masę užpilkite ant vaisių ir viską išlyginkite.
  • Kepkite iki 170-180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes.
  • Pyragą tikrinkite kepimo metu, nes kiekviena orkaitė kepa skirtingai.
  • Pyragą apibarstykite cukrumi ir galite patiekti.

Linkime gero skonio!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---