Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Obuolių pyragas su šokoladu ir grietine. Nuostabiai sultingas skanėstas, paruošiamas vos per 15 minučių!

Šis pyragas yra ne tik skanus, bet ir lengvai paruošiamas. Tikrai kiekvienas pradedantysis kulinaras pagamins šį pyragą. Produktus matuokite naudodami 200 ml tūrio stiklinę.

Jums reikės:

  • 4-5 vnt. didelių obuolių
  • 2,5 stiklinių pusiau rupių miltų
  • 1 stiklinės cukraus
  • 1 stiklinės drungno pieno
  • ½ stiklinės aliejaus
  • 2 kiaušinių
  • 2 arbatinių šaukštelių cinamono
  • 2 šaukštų kakavos
  • Vanilinio cukraus
  • 1 arbatinio šaukštelio sodos
  • 1 pakelio kepimo miltelių
  • Uogienės, grietinės ir šokolado

Gaminimo eiga:

Obuolius nuplaukite ir nuskuskite, sutarkuokite stambia tarka, kad gautumėte apie 700 g masės.

Dubenyje sumaišykite visus ingredientus: miltus, cukrų, pieną, aliejų, kiaušinius, cinamoną, kakavą (tai  neprivalomas ingredientas), sodą, kepimo miltelius.

Tada sudėkite obuolius ir viską gerai išmaišykite.

Didesnę kepimo formą (maždaug 30×40) išklokite kepimo popieriumi.

Supilkite tešlą ir kepkite 180°C temperatūroje.

Kepimo laikas turi būti apie 30 minučių.

Jei turite mažesnę kepimo skardą, pyragas bus aukštesnis, todėl kepkite ilgiau ir žemesnėje 170°C temperatūroje, kad geriau iškeptų.

Iškepus pyragui, jį aptepkite bet kokia uogiene.

Pyragą apipilkite ištirpintu šokoladu, sumaišytu su grietine.

Linkime gero skonio!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---