Pirmadienis, 21 balandžio, 2025

Naujausi

Marinuoti pievagrybiai. Juos galima valgyti jau kitą dieną

Marinuoti pievagrybiai bus puikus užkandis. Marinuoti šiuos grybus visai nesunku, tad siūlome išbandyti šį receptą.

Ingredientai: 

  • pievagrybiai – 500 gramų
  • česnakai – 3 skiltelės
  • svogūnas – 1 vidutinio dydžio
  • pusė paprikos (supjaustytos kubeliais).

Marinatui:

  • vanduo – 1 litras
  • lauro lapai – pagal skonį
  • juodieji pipirai žirneliais – 5 vnt.
  • džiovintas mairūnas
  • actas 9% – 80 mililitrų
  • druska – 1,5 arbatinio šaukštelio
  • cukrus – 1 valgomasis šaukštas
  • alyvuogių aliejus – 1 valgomasis šaukštas.

Gaminimas: 

Grybus sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 5 minutes šiek tiek pasūdytame vandenyje. Virtus grybus sudėkite į kiaurasamtį.

Marinato gaminimas: į 1 litrą vandens įdėkite lauro lapų, juodųjų pipirų ir mairūno. Virkite apie 2-3 minutes. Tada nukelkite nuo ugnies, supilkite actą ir alyvuogių aliejų. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.

Pievagrybius (jei dideli) perpjaukite per pusę, sudėkite į keraminį gilų indą, ant viršaus sudėkite paprikų kubelius, smulkintą svogūną ir česnaką. Užpilkite viską karštu marinatu, uždenkite ir palikite atvėsti. Tada įdėkite į šaldytuvą ir palaikykite 12 valandų. Skanaus!

pievagrybiai

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Pirmadienio Juokų Horoskopas (Balandžio 21 d.): Meilės Bombos Laukia Trijų Zodiako Ženklų—Jaučiatės Sėkmingi, Bičiuli?

Ką visata jums šiandien suplanavo? Gaukite išskirtinį žvilgsnį į savo likimą ir priimkite artėjančias galimybes! 🌺 Detalės jūsų laukia žemiau. ♒ Vandenis (sausio 20...

Ne tik gimimo data, bet ir laikas daro įtaką žmogaus likimui

Nuo senų laikų žmonės bandė suprasti, kas lemia jų gyvenimo kelią — kodėl kai kurie sulaukia sėkmės lengvai, o kitiems tenka įveikti daugybę kliūčių....
---