Skanus, greitas ir gaivus nekeptas pyragas su varške ir vaisiais.
Taip pat yra malonu tai, kad nei vienos minutės nereikės praleisti prie orkaitės!
Jums reikės:
- 300 g sviestinių sausainių
- 100 g sviesto
- 500 g varškės
- 400 ml plaktos grietinėlės
- Medaus pasaldinimui (taip pat galite naudoti cukraus pudrą – apie 200 g)
- 25 g želatinos
- 100 g želė
- 1 citrinos
300 g vaisių pagal savo skonį:
- Braškių
- Mandarinų
- Kivių
- Apelsinų
- Ananasų
Gaminimo eiga:
Sviestinius sausainius smulkiai sutrinkite.
Sviestą ištirpinkite, supilkite į sausainių masę ir išmaišykite.
Paruoškite 26 cm skersmens kepimo formą.
Išklokite ją kepimo popieriumi ir ant dugno sluoksniuokite sausainių masę.
Gerai suspauskite sausainių pagrindą kepimo formoje ir įdėkite į šaldytuvą.
Tada galėsite paruošti želatiną pagal nurodymus ant pakuotės.
Dabar varškę sumaišykite su medumi (arba cukraus pudra), įpilkite plaktos grietinėlės ir gerai išmaišykite.
Įpilkite iš vienos citrinos išspaustas sultis, želatiną ir vėl gerai išmaišykite.
Supilkite gautą kremą ant sausainių plokštumos ir grąžinkite viską vėl į šaldytuvą, kad sustingtų.
Paruoškite želė viršutiniam sluoksniui pagal pateiktas instrukcijas, nurodytas ant pakuotės.
Kiekviena želė yra skirtinga, todėl būtina laikytis gamintojo nurodymų.
Vaisius supjaustykite gabalėliais, juos sudėkite ant varškės sluoksnio.
Tada supilkite ant viršaus jau paruoštą želė.
Viską paruošus, tiesiog įdėkite pyragą į šaldytuvą ir leiskite desertui gerai sustingti.
Viskas paruošta, ir kai sustings, galėsite skanauti šį puikų desertą!
Linkime gero skonio!