Greitai paruošiamas ir greitai visų suvalgomas, nes jis tikrai labai skanus!
Šis skanaus sūrio vyniotinio receptas yra tikrai puikus atradimas. Pagal jį lengva paruošti, o jo skonis tiesiog puikus!
Jums reikės:
- 16 riekellių 40% „Edam“ ar panašaus kito sūrio (apie 200 g)
- Apie 200 g riekelėmis pjaustyto kumpio
- Dviejų kietai virtų kiaušinių
- Vieno pakelio tepamo sūrio
- Ryšulėlio petražolių
- 40 g sviesto
- 1/2 raudonosios paprikos
- 1 šaukštelio vidutinio riebumo garstyčių
- Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga:
Pasiruoškite visus ingredientus ir supjaustykite raudonąją papriką tiesiomis juostelėmis.
Ant kepimo skardos ištieskite kepimo popierių ir pradėkite dėti sūrio griežinėlius – šiek tiek galite uždėti vieną ant kito, kad užsiklotų apie 1 cm.
Įdėkite į iki 170°C temperatūros įkaitintą orkaitę 3-4 minutes, kad sūris šiek tiek ištirptų.
Dabar paruoškite įdarą.
Tepamą sūrį sudėkite į dubenį, įdėkite klasikinį paprastą sviestą, smulkintas petražoles ir supjaustytus kietai virtus kiaušinius.
Gerai išmaišykite.
Pagal skonį galite pasūdyti arba pagardinti jūsų mėgstamais prieskoniais.
Galiausiai įdėkite dar šaukštelį garstyčių.
Vėl viską gerai išmaišykite.
Dabar ant šiek tiek patirpinto sūrio sudėkite kumpio griežinėlius.
Jei sūris vis dar šiltas, leiskite jam visiškai atvėsti.
Tik tada tolygiai paskirstykite paruoštą įdarą.
Nedideliu atstumu nuo krašto uždėkite paprikų juosteles ir pradėkite sukti į ritinėlį kuo stipriau suspausdami.
Ant kepimo popieriaus padėkite jau susuktą ritinėlį, nuo kurio vėliau gražiai nusiims jau paruoštas vyniotinis.
Susuktą vyniotinį suvyniokite į kepimo popierių ir maždaug 2 valandas laikykite šaldytuve.
Tada galėsite supjaustyti ir patiekti ant svečių stalo.
Gero apetito!
Vaizdo medžiaga: