Sekmadienis, 19 sausio, 2025

Naujausi

Pamirštos sodo gėrybės iš mano močiutės sodo. Šios uogos gydo daugelį ligų!

Nuotraukoje jūs matote juodąjį šilkmedį. Iš jo vaisių galima gaminti skanias sultis.

Tačiau vien skonio nepakanka. Šios juodos uogos yra turtinga maistinė medžiaga. Jų dėka greitai galite išsigydyti savo skrandžio problemas.

Šiandien juodas šilkmedis yra šiek tiek primirštas augalas. Daug anksčiau jis buvo tikrai populiaresnis. Auginti šias unikalias uogas tikrai verta. Jose galite rasti vertingų vitaminų ir mineralų.

Kokias paslaptis slepia juodasis šilkmedis?

Negalima paneigti, kad juodasis šilkmedis yra labai sveikas augalas.

Kokių maistinių medžiagų galime jo uogose rasti?

  • Geležies
  • Kalio
  • Magnio
  • Fosforo
  • Vitamino C
  • Vitamino PP
  • Daug B grupės vitaminų.

Be minėtų vitaminų ir mineralų, šilkmedyje yra juodųjų taninų ir junginių, neutralizuojančių laisvuosius radikalus.

Dėl šios sudėties uogos padeda nuo skrandžio problemų ir lėtina senėjimo procesą.

Kuo dar jums gali padėti šilkmedis?

  • Gydo pilvo skausmus
  • Palaiko imuninę sistemą
  • Valo kūną, padeda kepenims
  • Apsaugo ląsteles nuo blogųjų radikalų
  • Turi antiseptinio poveikio
  • Puiki vėžio prevencija
  • Širdies ir kraujagyslių ligų prevencija
  • Pašalina kosulį
  • Pašalina pilvo skausmą ir vidurių pūtimą
  • Palaiko įprastą tuštinimąsi
  • Normalizuoja cukraus kiekį kraujyje
  • Mažina blogojo cholesterolio kiekį
  • Mažina aukštą kraujospūdį
  • Anemijos prevencija
  • Osteoporozės prevencija
  • Palaiko raudonųjų kraujo kūnelių ir kaulų masės susidarymą
  • Gerina nervų sistemą

Juodojo šilkmedžio sultys

Šilkmedžio uogų pranašumas yra tas, kad jų nereikia daug valgyti. Visiškai pakanka tik saujos per dieną ir tik tuo metų laiku, kai augalas duoda uogų. Tačiau, jei norite jų pasilikti vėlesniam laikui, turime jums du puikius receptus.

Sveikos šilkmedžio sultys

Receptas labai paprastas.

Jums reikės:

  • 2 kilogramų uogų
  • vieno kilogramo cukraus
  • 750 mililitrų vandens

Gaminimo eiga:

Kruopščiai nuplaukite uogas

Tada apibarstykite jas cukrumi.

Leiskite ramiai pastovėti per naktį.

Tada viską užvirinkite, prieš tai pripildami vandens – geriausia tai daryti ant silpnos ugnies.

Paprastai uogas reikia kaitinti apie 3 valandas.

Kai mišinys atvės, perkoškite jį per marlę.

Gautas sultis vėl užvirkite ir supilkite į stiklainius arba sandariai uždarytus butelius.

Laikykite produktą tamsioje ir vėsioje vietoje.

Juodųjų šilkmedžių uogienė

Užvirinkite 500 mililitrų vandens su 1,5 kilogramo cukraus.

Į paruoštą sirupą įpilkite 2 kilogramus juodojo šilkmedžio uogų ir citrinos sulčių.

Viską kaitinkite apie valandą.

Praėjus šiam laikui, masė turėtų sutirštėti ir įgyti džemo konsistenciją.

Sudėkite į sterilius stiklinius indelius.

Uždarykite ir leiskite atvėsti.

Atvėsus, juos nuneškite į rūsį ar kitą vėsią vietą.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---