Fantastiškas skaitytojos Ingridos receptas, kaip išsikepti purų pyragą.
Receptas gana paprastas ir net į tešlą nereikia pilti aliejaus ar sviesto.
Fantastiško skonio paslaptis slypi grietinėlėje. Būtinai išbandykite!
Jums reikės:
- 1 puodelio cukraus pudros
- 1 puodelio grietinėlės
- 2 puodelių pusiau rupių miltų
- 1 pakelio kepimo miltelių
- 5 kiaušinių
- kepimo skardos 25×35 cm dydžio
Priedui – bet kurių iš šių ingredientų:
- Abrikosų
- Persikų
- Braškių
- Aviečių
- Mėlynių
(galite naudoti šviežius ir konservuotus vaisius)
Gaminimo eiga:
Kiaušinius su cukrumi išplakite iki putų konsistencijos.
Įpilkite grietinėlės ir išmaišykite.
Galiausiai į tešlą įmaišykite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Išmaišykite tolygią tešlą be jokių gumuliukų.
Supilkite tešlą į riebalais išteptą kepimo skardą.
Pridėkite vaisių – abrikosų, braškių, mėlynių – viską, ką turite namuose.
Jei dedate konservuotus vaisius, rekomenduoju nedėti tiek cukraus, bet, žinoma, tai priklauso nuo jūsų skonio. Jei mėgstate saldžius pyragus, šis purus pyragas bus kaip tik jums!
Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 20 min.
Leiskite pyragui atvėsti ir patiekite su šaukštu ledų, arba tiesiog apibarstykite cukraus pudra.
Gero apetito!