Skaniai valgyti tuo pačiu metant svorį – kiekvienos moters svajonė. Šiais laikais tiek daug įvairių skanėstų, kurie pritraukia savo subtiliu aromatu ir ypatingu skoniu.
Deja, laikui bėgant gausus maisto vartojimas sukelia labai nepatrauklius rezultatus. Tačiau įtemptos mitybos ir maisto produktų vartojimo apribojimai sugadina mūsų nuotaiką ir neigiamai veikia mūsų sveikatą.
Riebalus deginantys maisto produktai:
Kiaušiniai
Turėkite omenyje, kad jie turi būti virti. Šis patiekalas puikiai tinka alkiui patenkinti ir neprisideda prie svorio padidėjimo.
Jei jums nepatinka kiaušiniai pusryčiams, pradėkite juos valgyti po pietų ar vakare.
Kiaušiniuose yra daug vitaminų ir mineralų, reikalingų žmogaus sveikatai. Viename kiaušinyje yra 15% kasdienio baltymų kiekio.
Rauginti kopūstai
Gali būti kaip priedas prie patiekalų, taip pat puikus užkandis. Jis turi įdomią savybę: organizmui reikia daug daugiau energijos, kad įprastas patiekalas būtų virškinamas, nei tas, kuris eina su kopūstais.
Tokiuose kopūstuose yra didžiulis pluošto kiekis, jis mažina vidurių užkietėjimą, kuris dažnai kankina žmones. Be to, rauginti kopūstai padidina sveikų ląstelių gamybą organizme, mažina kenksmingą cholesterolio kiekį.
Kopūstai taip pat turi antocianinų – antioksidantų, kurie sulėtina senėjimo procesą, ypač smegenyse.
Keptos bulvės
Jos turi labai mažą kalorijų kiekį, keptos bulvės yra lengvai virškinamos ir pašalinamos iš kūno. Pektinės medžiagos padeda organizmui atsikratyti kenksmingų medžiagų.
Didelis kalio kiekis keptuose bulvėse yra naudingas raumenims – jei jis yra nepakankamas, atsiranda traukulių. Be to, keptų bulvių oda pagerina vyriškumą, o keptos bulvės su kumpio gabaliuku, šviežios daržovės arba mažai riebalų turintis sūris yra puiki pusryčiai.
Klasikinis jogurtas
Tinka tik tuo atveju, jei jo riebumas yra ne didesnis kaip 2%. Jogurte yra kalcio, baltymų ir gerinama žarnyno mikroflora.
Kadangi jogurtas yra fermentuotas, jis tinka žmonėms, kurie netoleruoja laktozės, geriau nei pienas ir kiti pieno produktai.
Artišokas
Ši daržovė neturi nieko kenksmingo ar kaloringo. Jis gerai derinamas su abiejų baltymų ir angliavandenių šaltiniais.
Nuolatinis jo naudojimas leidžia natūraliai kontroliuoti maisto kalorijų kiekį. Artišokas yra puikus pluošto šaltinis.
Pupelės
Ypač gerai norint numesti svorio yra valgyti raudonas pupeles. Šis paprastas ir nebrangus produktas yra lengvai virškinamų augalinių baltymų, mineralų ir vitaminų šaltinis.
Tačiau mažai žmonių žino, kad jis taip pat yra labai veiksmingas numesti svorio. Pupelės, dėl didelio pluošto kiekio, pagerina virškinimą ir padeda išvengti lėtinio vidurių užkietėjimo.
Migdolai
Pasak daugelio mitybos specialistų, svorio netekimas paslaptis yra dažnas ir padalintas maistas visą dieną, o tai padeda išvengti persivalgymo vakare.
Migdolai su šviežiais vaisiais – geriausias užkandis.
Alyvuogės
Šis produktas prisideda prie skrandžio ir svorio kontrolės normalizavimo.
Dešimt alyvuogių per dieną arba šaukštas alyvuogių aliejaus padeda pagerinti riebalų ir druskų absorbciją, taip pat pašalinti toksinus.
Razinos
Šie džiovinti vaisiai taip pat puikiai sumažina riebalų kiekį.
Šie produktai turi mažą kalorijų kiekį ir dėl savo savybių padeda greitai virškinti maistą, paversti jį energijos ir vitaminų šaltiniu, tačiau nesukelia riebalų nusėdimo. Vartodami juos, nesijausite alkio, todėl mažiau valgysite.
Stebėkite savo mitybą ir pabandykite valgyti sveikus ir natūralius produktus. Pasidalinkite riebalų deginimo produktų sąrašu su draugais!
Esu Jovita, viena iš laikas.lt straipsnių autorių. Jau nuo mažens mėgstu gaminti ir džiaugiuosi, kad mama leido eksperimentuoti virtuvėje. Mėgstamiausi patiekalai, be abejonės, desertai. Taip pat mėgstu „suktis” namuose, tad skaitytojams stengiuosi pateikti ne tik įdomių receptų, bet ir naudingų patarimų namų ruošoje.