Šeštadienis, 11 sausio, 2025

Naujausi

Puikus aviečių desertas, kurio nereikia kepti! Nuo šiol gaminsite tik taip!

Fantastiškas nekepto deserto iš vaisių, pudingo kremo ir grietinėlės receptas! Tai puikus ir vasariškas desertas su avietėmis. Turite jo paragauti!

Receptą radome „YouTube“ kanale.

Jums reikės:

  • Ilgų biskvitinių sausainių – 300 g
  • Apelsinų sulčių – 400 ml
  • Sviesto – 250 g
  • Pieno – 900 ml
  • Cukraus – 200 g
  • Vanilinio pudingo miltelių – 160 g
  • Plakamosios grietinėlės – 500 ml
  • Plaktos grietinėlės standiklio – 20 g
  • Cukraus pudros – 100 g
  • Aviečių – 600 g
  • Cukraus – 100 g
  • Želatinos miltelių – 20 g
  • Formos, kurios dydis 25 x 25 cm

Gaminimo eiga:

Į apelsinų sultis pamirkykite ilgus biskvitinius sausainius ir sudėkite ant paruoštos formos dugno.

Iš pieno, cukraus ir pudingo miltelių išvirkite tirštą pudingą ir leiskite jam atvėsti po maistine plėvele (kad ant paviršiaus nesusidarytų plėvelė).

Tada dubenyje išplakite minkštą sviestą ir dalimis įmaišykite į atvėsusį pudingą.

Kartu viską išplakite iki vientisos masės.

Užtepkite paruoštą kremą ant biskvitų, išlyginkite ir 1 valandą laikykite šaldytuve.

Grietinėlę su standikliu išplakite iki vientisos masės.

Ją paskleiskite ant pudingo masės ir paruoškite paskutinį – uogų sluoksnį.

Želatinai leiskite išbrinkti vandenyje.

Avietes išvirkite su cukrumi.

Kai jos užvirs, sutrinkite su elektriniu trintuvu ir dar pertrinkite per sietelį.

Į karštą masę įmaišykite želatiną ir gerai išmaišykite – masę užpilkite ant deserto.

1 valandą leiskite atvėsti šaldytuve.

Galite patiekti.

Gero apetito!

Vaizdo medžiaga:

 

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---