Labai tiršta ir aromatinga uogienė, kuri puikiai tinka prie blynų, tačiau taip pat gali būti patiekiama prie įvairių desertų, užkandžių ar ledų.
Jums reikės:
- aviečių 500 g
- cukraus 250 g
- citrinos sulčių 1-2 arbatinių šaukštelių
Gaminimo eiga:
Uogienė yra tokia skani ir tiršta, kad galite drąsiai padidinti ingredientų kiekį ir ją paruošti iš didesnio kiekio uogų.
Viskas priklauso nuo to, kiek ingredientų turite (ypač kalbant apie uogas).
Pradžioje atrinkite gražias uogas ir nuplaukite avietes – svarbiausia yra naudoti tik sveikas ir gražias uogas.
Tada nudžiovinkite avietes.
Jei uogas nuskynėte švarioje namų aplinkoje, jų net nereikia plauti.
Paruoštas avietes užberkite cukrumi ir užpilkite citrinos sultimis, sumaišykite ir įdėkite į mikrobangų krosnelę, kaitinkite 5 minutes.
Išimkite ir viską sumaišykite, vėl virkite mikrobangų krosnelėje 10-15 minučių.
Jei po 10 minučių uogienė yra pakankamai tiršta, nebedėkite uogienės į mikrobangų krosnelę.
Supilkite karštą uogienę į sterilizuotus indus, užsukite dangteliais.
Gerai užsukite ir leiskite atvėsti, laikykite rūsyje ar spintoje.
Uogienė turi būti labai tiršta, spalva turi būti ryški, o aromatas gaivus.
Jūs turite nuspręsti, ar uogienei paruošti naudosite mikrobangų krosnelę, ar virsite puode, tačiau, mano nuomone, krosnelė yra puikus pagalbininkas.
Gero apetito!