Subtilus ir toks malonus skonis!
Ingredientai:
- vištienos kepenėlės – 600 g;
- svogūnai – 100 g;
- morkos – 100 g;
- sviestas – 80 g;
- grietinėlė – 200 ml;
- druska, pipirai, žolelės, prieskoniai – pagal skonį
Paruošimas:
- Kepenėles perplaukite vandeniu ir supjaustykite gabalėliais.
- Smulkiai supjaustykite svogūną, sutarkuokite morkas.
- Kepkite svogūną augaliniame aliejuje, kol truputį pageltonuos, tada įberkite morkas ir troškinkite, kol suminkštės.
- Užpilkite truputį vandens ir troškinkite 5 – 10 minučių, kol vanduo išgaruos.
- Kepkite kepenėles augaliniame aliejuje, kol įgaus rudai auksinę spalvą.
- Įdėkite gabalėlį sviesto ir sumažinkite ugnį. Troškinkite kepenėles toliau.
- Supilkite grietinėlę ir troškinkite dar 3 – 4 minutes.
- Sutrinkite viską elektriniame maišytuve iki vientisos masės. Druskos ir pipirų įberkite pagal skonį.
- Atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą.
- Jei norite, įdėkite lydyto sviesto ir laikykite šaldytuve.
Gero apetito!