Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Receptas, kaip namuose pasigaminti džiovintų vyšnių

Džiovintos vyšnios (cukatos) yra tikras išsigelbėjimas, kai derlius gausus, o kompotai ir uogienės jau paruošti. Tokios vyšnios yra puikus priedas visiems kepiniams, ypač varškės ir mieliniams.

Sudėtis

  • 3 kg vyšnių
  • 1,6 kg cukraus
  • 650 ml vandens

Išimkite kauliukus iš vyšnių. Dabar vyšnios be kauliukų sveria apie 2,6 kg. 1 kg vyšnių reikia 400 g cukraus. Pabarstykite vyšnias cukrumi ir palikite 5 valandoms, kad išsiskirtų sultys. Kas valandą pamaišykite.

Gautas sultis nupilkite, vyšnias perkoškite per kiaurasamtį. Palikite dar 3 valandas, kad išgautumėte likusias sultis.

Iš viso išsiskirs apie 1,5 litro vyšnių sulčių. Labai skanu jas gerti šaltas, kai karšta.

Nupylęs sultis į likusias vyšnias supilkite 540 g cukraus ir 650 ml vandens. Užvirkite, sumažinkite ugnį, pavirkite 5–7 minutes, išjunkite ir palaukite, kol vyšnios atvės sirupe – tai svarbus džiovinimo etapas.

Perpilkite vyšnių sirupą per kiaurasamtį, palikite visiškai nusausintas.

Gausite beveik 1 l sirupo ir 1,7 kg vyšnių. Vyšnias paskleiskite vienu sluoksniu ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Džiovinkite orkaitėje 45–50 laipsnių temperatūroje 3 valandas. Taip pat galite džiovinti elektrinėje džiovykloje, jei turite.

Vyšnios yra paruoštos, kai nustoja leisti sultis, patamsėja ir tampa tarsi „kramtomos“. Labai skanu jas dėti į saldžius kepinius!

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Karminės vienatvės priežastys

Karminės vienatvės įveikimas reikalauja ne tik savianalizės, bet ir sąmoningo darbo su savimi. Svarbu išmokti priimti save be sąlygų, atleisti praeities klaidas ir sąmoningai...

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...
---