Puikus šalto ir labai gaivaus kreminio pyrago receptas, pagal kurį galite lengvai ir paprastai pasigaminti patys.
Jums reikės:
- 3 grietinės indelių po 200 ml
- 150 g cukraus pudros
- 100 g plakamosios grietinėlės
- 2 pakelių želatinos
- vandens, kad išbrinktų želatina
- didesnės pakuotės pailgų sausainių
- Apelsinų sulčių
- Aviečių ar kitų uogų
Gaminimo eiga:
Plakikliu išplakite grietinę su cukraus pudra.
- Atskirai išplakite 100 g grietinėlės ir sumaišykite su grietine.
- Leiskite želatinai išbrinkti ir visiškai ištirpinkite, šiek tiek pakaitindami.
- Kai ji atvės, įpilkite šaukštą ar du grietinės ir išplakite viską šakute, tada sumaišykite su likusia grietine.
- Taip daroma norint, subalansuoti grietinės ir želatinos temperatūrą.
- Formą išklokite foliją.
- Dėkite sausainius ant dugno, prieš tai trumpai pamerkite juos į apelsinų sultis.
- Užpilkite pusę turimo mišinio ant sausainių, uždėkite ant viršaus uogų.
- Tada paskirstykite kitą pusę mišinio ir galiausiai sudėkite eilę sausainių.
- Įdėkite į šaldytuvą mažiausiai 3-4 valandoms, bet gali pabūti ir ilgiau.
- Galiausiai galite pertepti plakta grietinėle ir apibarstyti šokoladu.
Linkime gero apetito!