Šeštadienis, 11 sausio, 2025

Naujausi

Nuostabus kondensuoto pieno desertas! Nereikės kepti orkaitėje ir pagaminsite per 30 minučių!

Norint paruošti šį desertą pagal „YouTube“ kanalą, jums nereikės orkaitės. Skrudinkite tešlą keptuvėje ir tada tiesiog sluoksniuokite ją kartu su kremu.

Rezultatas iš tiesų fantastiškas!

Jums reikės:

  • 220 g paprastų miltų
  • 2 kiaušinių
  • žiupsnelio druskos
  • 130 g sviesto
  • 100 g medaus
  • 1 arbatinio šaukštelio sodos
  • 150 g virto sutirštinto pieno
  • 200 g grietinėlės (20%)

Gaminimo eiga:

Puode išvirkite skardinę kondensuoto pieno ir atvėsinkite.

Į nedidelį indą sudėkite sviestą, medų, kiaušinius ir žiupsnelį druskos.

Į vandens vonelę patalpinkite indą su sudėtais produktais. Kaitinkite ir viską maišykite, kol visi ingredientai taps vientisos konsistencijos.

Tada įdėkite šaukštelį sodos ir dar kartą kruopščiai išmaišykite.

Visa masė turi imti putoti. Tada įberkite šiek tiek miltų ir vėl išmaišykite.

Tuomet galite nuimti nuo viryklės ir šiek tiek atvėsinti.

Suberkite likusius miltus ir iškočiokite tešlą.

Padėkite ją ant lentelės ir padalykite tešlą į 8 lygias dalis.

Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į ploną paplotėlį, dėkite į sausą įkaitintą keptuvę ir kepkite, švelniai apversdami, iš abiejų pusių po 1-2 minutes.

Tada paruoškite kremą.

Tiesiog paimkite jau išvirtą sutirštintą pieną ir sumaišykite su grietinėle.

Dėkite kremą pakaitomis ant paskrudintų tešlos paplotėlių, paskutinis sluoksnis turi būti kremas.

Kelias valandas laikykite šaldytuve, kad desertas sustingtų.

Tada galite papuošti jį, pavyzdžiui, šokolado glajumi arba kažkokiu kitu saldumynu pagal savo skonį.

Supjaustykite gabalėliais ir patiekite.

Gero apetito!

Vaizdo medžiaga:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---