Pirmadienis, 21 balandžio, 2025

Naujausi

Pamirškite nusibodusius kotletus. Išbandykite šį puikų receptą!

Užuot gaminus pažįstamus ir jau nusibodusius kotletus vien iš faršo, bus daug skaniau pasigaminti sultingą vyniotinį. Su šiuo receptu galite rinktis nebrangią mėsą, tačiau vis tiek išgauti puikų skonį ir neįtikėtiną minkštumą.

Sudėtis:

  • 300 g maltos vištienos
  • 200 g maltos kiaulienos
  • 1 svogūnas
  • 20 g petražolių
  • 40 g džiūvėsėlių
  • 40 g majonezo
  • 10 g druskos
  • 3 g juodųjų pipirų
  • 3 g baziliko

Įdarui:

  • 100 g kumpio
  • 100 g sūrio

Pasiruoškite foliją ir sutepkite ją aliejumi. Sumaišykite faršą, pridėkite aliejaus, smulkiai supjaustytą svogūną, džiūvėsėlius, prieskonių, majonezą ir viską kruopščiai išmaišykite.

Faršo masę paskleiskite ant folijos. Truputį palikite neuždengtos folijos aplink kraštus, kad būtų patogu vynioti. Kumpį supjaustykite mažais kubeliais, sutarkuokite sūrį ir viską sudėkite ant faršo, tolygiai paskirstydamas. Suvyniokite foliją, paėmęs už kraštų.

Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, 50 minučių. Iškepus, nuimkite foliją ir teptuku užtepkite kepsnių padažo ant viso paviršiaus. Dar 10 minučių pašaukite į orkaitę 180 laipsnių temperatūroje, kol vyniotinis pasidengs auksine pluta.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Saldus derlius savo rankomis: išsamus aviečių auginimo vadovas

Avietės – vienos populiariausių ir gardžiausių uogų, kurias nesunku užsiauginti savo sode ar net balkone. Šios daugiametės uogakrūmės ne tik džiugina saldžiais vaisiais, bet...

Norite mesti rūkyti? Įvardijo paprastą, veiksmingą būdą

Nikotino priklausomybė yra rimta problema, prilygstanti priklausomybei nuo alkoholio ar kitų psichoaktyviųjų medžiagų. Vis dėlto, pasak gydytojo narkologo ir psichiatro Jevhen Skrypnyk, jos atsikratyti...
---