Antradienis, 22 balandžio, 2025

Naujausi

3 produktai, kurių negalima plauti ir 3 produktai, kuriuos būtina nuplauti. Dauguma tai daro priešingai!

Nuo vaikystės buvo mokoma plauti rankas ir visus produktus prieš valgį. Iki šiol dauguma iš mūsų yra įsitikinę, kad mes darome teisingą dalyką, kai plauname maistą prieš valgį.

Tačiau paaiškėja, kad net iš geriausių ketinimų galime labai pakenkti mūsų sveikatai, nes kai kurių produktų plovimas, priešingai, nėra rekomenduojamas!

sveikata-70090468.jpg" alt="" width="900" height="600" />

Niekada neplaukite!

1. Vištiena

Daugelis žmonių mano, kad prieš kepant mėsą reikia nuplauti tekančiu vandeniu, kad atsikratytų bakterijų.

Bet tiesa yra ta, kad vietoj vištienos, kuri yra po vandens srove arba įmerkta į dubenį, bakterijos yra nuplaunamos, bet užkrėsite kriauklę, indus, darbo paviršių ir visas vietas, kur galėjo patekti nešvaraus vandens.

Viena iš labiausiai paplitusių vištienos bakterijų yra salmonelė. Ji gali sukelti viduriavimą, karščiavimą ir pilvo skausmą.

Šie simptomai gali trukti nuo 4 iki 7 dienų. Visos bakterijos, gyvenančios vištienos mėsoje, miršta 165 laipsnių temperatūroje, todėl nėra prasmės plauti.

2. Kiaušiniai

Gamykloje pagaminti kiaušiniai yra padengti apsauginiu sluoksniu, kuris izoliuoja bakterijas ir neleidžia jiems plisti į kitus produktus. Todėl niekada neplaukite įsigytų kiaušinių.

3. Žuvys

Kaip ir vištienos atveju, plovimas nežudo bakterijų, o prisideda prie jų plitimo į kitus paviršius.

Būtinai nuplaukite!

1. Konservuoti maisto produktai

Niekada neatidarykite konservuotų prekių, prieš tai nenuplaudami!

Ant konservuotų maisto produktų dangtelių yra didelis dulkių ir mikroorganizmų sluoksnis, net jei jie nėra matomi plika akimi, kai jie atidaromi, jie gali lengvai patekti į maistą ir sukelti apsinuodijimą bei helminto infekcijas.

2. Vaisiai ir daržovės su valgoma oda

Tai mokėme nuo vaikystės! Labai svarbu gerai plauti vaisius ir daržoves!

Taigi jūs ne tik nuplaunate bakterijas, bet ir konservantus, kurie dažnai apdoroja produktus prekybos centruose, kad jie ilgiau išliktų švieži. Be to, svarbu juos nuvalyti popieriniu rankšluosčiu!

3. Vaisiai ir daržovės su nevalgoma oda

Bananai, melionai, citrinos ir apelsinai taip pat turėtų būti kruopščiai nuplauti prieš valgant! Bakterijos, kurios yra jų žievelėje, pjaustant gali patekti į vaisius.

Taip pat nepamirškite, kad visi darbo paviršiai ir stalai būtų švarūs. Tikimės, kad šis straipsnis padės jums tapti sveikais.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Antradienio horoskopas (balandžio 22 d.): Dviems Zodiako ženklams šiandien gali atsiverti netikėtos galimybės.

Atraskite šiandienos perspektyvas savo zodiako ženklui.✨ Gaukite tikslias įžvalgas apie meilę ❤️, karjerą ir pinigus 💼💰, ir sveikatą 🍃. Perskaitykite savo horoskopą ir...

Saldus derlius savo rankomis: išsamus aviečių auginimo vadovas

Avietės – vienos populiariausių ir gardžiausių uogų, kurias nesunku užsiauginti savo sode ar net balkone. Šios daugiametės uogakrūmės ne tik džiugina saldžiais vaisiais, bet...
---