Šeštadienis, 25 sausio, 2025

Naujausi

Rožių uogienė: neįprastos, bet gardžios uogienės gaminimo paslaptis

Ar kada teko valgyti rožių uogienę? Tai ne tik labai gražus, bet ir nuostabiai skanus desertas. Jį paruošti nebus sunku, ypač jei jūsų sode auga daug rožių.

Sudėtis

  • 500 g rožių žiedlapių
  • 1 kg cukraus
  • 2 stiklinės vandens
  • 1 šaukštelis citrinos rūgšties

Surinkite 0,5 kg rožių žiedų. Nuplaukite ir pašalinkite kuokelius bei lapus, palikdamas tik žiedlapius.

Į 1/3 viso cukraus įmaišykite citrinos rūgšties. Mišiniu užpilkite rožių žiedlapius ir sudėkite į didelį indą. Palikite 3-4 valandas.

Likusį cukrų sumaišykite su vandeniu ir uždėkite ant ugnies. Kai užvirs, suberkite rožių žiedlapius su pirmiau įmaišytu cukrumi.

Virkite ant vidutinės ugnies 10 minučių, išjunkite ir palikite 6 valandoms.

Po to vėl uždėkite ant ugnies, užvirkite, pavirkite 5 minutes ir išjunkite.

Rožių uogienė paruošta!

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---