Česnakas yra svarbus mūsų gastronomijos komponentas. Be to, jis suteikia maistui puikų skonį, o taip pat yra ypač sveikas!
Jame gausu vitamino E, magnio, seleno ir jis veikia kaip natūralus antibiotikas.
Perskaitę šiuos patarimus, dabar galėsite jį auginti vazone ir visada turėti po ranka!
Kaip auginti česnaką namuose?
Česnaką auginat namuose, yra daug privalumų, o svarbiausias yra tas, kad jis yra užaugintas visiškai ekologiškai, be jokių kenksmingų cheminių purškalų.
Česnakams sodinti nereikia didelio daržo ir pakanka šių trijų dalykų:
- – 1 česnako galvos
- – 1 vazono 20 cm gylio
- – dirvožemio
Gaminimo eiga:
- Pasirinkite sveiką česnako galvutę, atskirkite skilteles, tačiau luobelės nepažeiskite.
- Užpildykite pasirinktą vazoną dirvožemiu, tačiau iki vazono krašto viršaus palikite 1 cm laisvą.
- Česnako skilteles pasodinkite 10 cm gylyje.
- Tarp česnako skiltelių turi būti 8 cm atstumas.
- Po 12–32 savaičių pamatysite pirmuosius daigus.
Patartina česnako vazoną laikyti virtuvėje ant palangės.
Jei tai neįmanoma, pabandykite laikyti vėsioje aplinkoje, kad temperatūra būtų maždaug 15 laipsnių.
Kai daigai jau pasirodo, galite laikyti ir šiltoje vietoje.
Norėdami naudoti česnaką, turite palaukti, kol laiškai sudžius.
Išraukite visą augalą.
Leiskite česnako galvai kelias dienas išdžiūti saulėtoje vietoje.
Gerai išdžiovinę, galite jį naudoti, ruošdami patiekalus.
Linkime sėkmės!