Greito, lengvo ir kvapnaus braškių pyrago receptas. Pyragas puikiai tinka pusryčiams, prie kavos ar kaip gaivus iškylos desertas.
Jums reikės:
- Vienos kepimo formos, kurios skersmuo 22 cm
- 200 g paprastų miltų
- 80 g saulėgrąžų aliejaus
- 70 g cukraus
- 90 ml pieno
- 2 vnt. kiaušinių
- 10 g citrinos sulčių
- citrinos žievelės
- 5 g kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- braškių
Gaminimo eiga:
Kepimo formos dugną uždenkite kepimo popieriumi.
Braškes nuplaukite, pašalinkite kotelius.
Braškes išdėliokite ant kepimo formos dugno.
Kiaušinius su cukrumi išplakite iki standžių putų.
Įberkite žiupsnelį druskos, kepimo miltelius ir vėl plakite.
Tada palaipsniui įmaišykite miltus ir pieną.
Dabar sudėkite aliejų, citrinos žievelę ir sultis.
Paruoštą tešlą užpilkite ant braškių.
Kepkite iki 165 ° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, apie 50 minučių.
Leiskite pyragui visiškai atvėsti, supjaustykite ir patiekite.
Gero apetito!