Savo skoniu pranoks net sultingiausią mėsą!
Tinkamai iškeptas baklažanas ne tik nenusileis savo skoniu, bet ir pranoks sultingiausią mėsą. Čia nepakeičiamas paprastas karštas patiekalas: norint baklažanams suteikti išskirtinį skonį, juos pirmiausia reikia iškočioti kočėlu, tada jie taps labai švelnūs.
Ingredientai:
- 7 baklažanai,
- 1 arbatinis šaukštelis druskos,
- 1 litras verdančio vandens,
- 100 gramų kukurūzų miltų ir tiek pat paprastų miltų,
- 3 kiaušiniai,
- 1/2 arbatinio šaukštelio druskos.
Gaminimo eiga:
Baklažanus sudėkite į puodą ir virkite ant stiprios ugnies 8–9 minutes. Išvirusius suberkite į gilų indą ir užpilkite šaltu vandeniu, palikite vienai minutei pastovėti, taip bus lengviau pašalinti jų žievelę. Juos šiek tiek pakočiokite kočėlu, bet taip, kad minkštimas išliktų nepakitęs, o žievelė beveik savaime atšoktų.
Tada baklažaną perpjaukite išilgai, palikdami žaliąją dalį viršuje, jos nenuimdami. Paniravimui padėkite tris atskirus indus su kvietiniais miltais, plaktais kiaušiniais ir kukurūzų miltais. Dabar po vieną iš eilės pavoliokite į pagardus ir iškart kepkite karštame aliejuje, kol pagels.
Vaizdo įrašo receptas:
Karštus ir traškius baklažanus galite patiekti su česnakiniu padažu, tai jūsų patiekalui suteiks pikantiškumo! Skanaus!