Šeštadienis, 19 balandžio, 2025

Naujausi

Gaivūs vasaros barščiai su rūgštynėmis: skanūs tiek karšti, tiek ir šalti!

Dažnas patiekalas ant mano stalo!

Ingredientai:

  • šviežios rūgštynės – 150 g
  • bulvės – 250 g
  • svogūnas – 1 vnt.
  • morkos – 1 vnt.
  • česnakas – 2 skiltelės
  • kiaušiniai – 2 vnt.
  • petražolės, svogūnai ir krapai – po 15 g
  • augalinis aliejus – 2 šaukštai
  • cukrus – 1 šaukštelis
  • pipirai – 1/4 šaukštelio
  • druska pagal skonį
  • vanduo – 1,25 l.
  • grietinė – neprivaloma.

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Paruošimas:
  1. Supjaustykite bulves kubeliais. Sutarkuokite morkas, supjaustykite svogūną bei žalumynus.
  2. Supjaustykite rūgštynių lapelius.
  3. Pakepkite svogūnus ir morkas augaliniame aliejuje.
  4. Į kepamus produktus suberkite smulkintą česnaką ir kepkite dar minutę.
  5. Į vandens puodą įdėkite bulves, rūgštynes, krapų ir petražolių stiebus.
  6. Verdant, pagal skonį pasūdykite ir virkite, kol bulvės išvirs.
  7. Tada įberkite žalumynų, pipirų, cukraus, leiskite užvirti, sumažinkite ugnį ir dar virkite apie minutę.
  8. Patiekdami į kiekvieną lėkštę įdėkite grietinės šaukštelį ir pusę kiaušinio.

Gero apetito!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kino maratonas Velykoms: ką žiūrėti šventinį savaitgalį visai šeimai

Praleiskite šventinį savaitgalį kartu su artimaisiais žiūrėdami gerus ir linksmus filmus, kurie suteiks džiaugsmo ir įkvėpimo. Ką žiūrėti per Velykas? Ką žiūrėti per Velykas: ,,Hopas" Animacinė...

Ideali šaltiena Velykoms: skaidri, skani ir be želatinos

Norite Velykoms pasigaminti idealios šaltienos, bet be želatinos? Šis receptas leis jums pasigaminti skaidrią, skanią ir tikrą šaltieną, kuri papuoš šventinį stalą. Šaltiena, kuri...
---