Nei viena iškyla neapsieina be šio užkandžio!
Specialus bulgariškas užkandis tradiciškai patiekiamas prieš kepant šašlykus, tačiau jis suvalgomas net greičiau, nei pati mėsa. Labai puiku tai, kad jį yra tikrai lengva paruošti – greičiausiai teks gaminti iš karto bent dvi porcijas.
Norint paruošti šį užkandį, jums reikės 1,5 kilogramo paprikos, 100 gramų petražolių ir kalendros, česnako galvutės ir 1 aitriosios paprikos.
Pradėkite nuo paprikos paruošimo. Turite atsargiai pašalinti visą vidurį ir sėklas, nepažeisdami išorinės paprikos struktūros. Tai galite padaryti įprastu peiliu. Taip kiekvieną didelę papriką supjaustykite į keturias dalis.
Atskirai pagaminkite marinatą: į puodą įpilkite vieną litrą vandens, įberkite 100 gramų druskos, 120 gramų cukraus, įdėkite 2 lauro lapus, šaukštelį kalendros sėklų, 10 kvapiųjų pipirų žirnelių, įpilkite 120 mililitrų augalinio aliejaus ir 150 mililitrų acto.
Uždėkite marinatą ant viryklės ir užvirinkite. Kai tik užvirs, paprikas panardinkite į vandenį. Virkite jas ant vidutinės ugnies apie 3 minutes.
Paprikas perkelkite į atskirą indą ir leiskite joms atvėsti. Tada supjaustykite visus žalumynus į kitą dubenį, o česnaką bei aitriąją papriką supjaustykite griežinėliais.
Mišinį suberkite ant atvėsusių paprikų, tada užpilkite tuo pačiu marinatu, kuriame jos virė. Uždenkite paprikas dangčiu ir paspauskite jas taip, kad jos būtų visiškai apsemtos marinatu. Palikite šaldytuve 12 valandų, po to galite mėgautis nepakartojamu skoniu!
Vaizdo įrašo receptas:
Šis užkandis tinka prie bet kokios mėsos. Skanaus!