Pirmadienis, 17 kovo, 2025

Naujausi

Nuo šiol jums nebereikės žirnių labai ilgai virti ir net mirkyti! Puikus virėjos patarimas!

Ar jums patinka žirnių sriuba ar žirnių košė? Puiki virėja pasidalino nuostabiu būdu, kaip galite greitai paruošti žirnius!

Aš nuo vaikystės mėgau žirnių sriubą.

Dabar internete galite rasti daug žirnių paruošimo receptų: žirniai įvairiuose sultiniuose, žirniai su mėsa, žirniai su įvairiais prieskoniais.

Tačiau kiekviename recepte yra toks pat dalykas – ilgas žirnių mirkymas ir virimas.

Iki šiol prisimenu, kad mano mama ir močiutė pirmiausia visą naktį mirkydavo žirnius, o paskui kelias valandas virdavo.

Šis pasiruošimo būdas man nelabai patiko, todėl mėgstamą sriubą viriau labai retai.

Tačiau virėja man pasakė metodą, kurio dėka aš galiu išvirti žirnius vos per penkias minutes.

Sriubai gaminti naudoju neskaldytus žirnius, o kartais skaldytus, nėra jokio skirtumo.

Bet kuriuos žirnius aš visada verdu tik penkias minutes – tiek sriubai, tiek košei.

Ypač greitai paruošiamos žirnių sriubos receptas

Jums reikės:

Bulvių;

Morkų;

Svogūnų;

Žirnių;

Prieskonių pagal jūsų skonį;

Jei norėsite – rūkytos mėsos.

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:

Visų pirma išvirkite bulves.

Keptuvėje pakepinkite svogūnus ir morkas.

O dabar atėjo žirnių eilė! Gamintojas nėra svarbus.

Į smulkintuvo dubenį įpilkite šiek tiek žirnių ir tiesiog sumalkite.

Kai tik bulvės išverda, dėkite troškintas daržoves ir mėsos gabalėlius.

Paskutinis ingredientas yra malti žirniai! Viską išmaišykite.

Sriuba pradės tirštėti jums maišant. Dėl to ji bus tiršta ir švelnios konsistencijos.

Nebereikės laukti trijų valandų, kol žirniai išvirs!

Sriubos skonis yra visiškai toks pat, kaip ilgai mirkant ir verdant žirnius!

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---