Šeštadienis, 19 balandžio, 2025

Naujausi

Vanilinis kremas be miltų ir krakmolo. Valgysite jį šaukštais!

Kremas yra dažnas saldžių kepinių ingredientas. Siūlome pagaminti kremą pagal šį gardų anglišką receptą. Jis nepaliks abejingų.

Kremas gaunasi be glitimo, miltų ir krakmolo, pasirodo, net be šių produktų jis yra subtilus ir aromatingas. Kremas gali būti naudojamas įvairių desertų pertepimui. Arba galite jį patiekti kaip atskirą patiekalą.

kremas

Jums reikės:

  • Kiaušinių 1-2 vnt.
  • Cukraus 150 g
  • Vanilinio cukraus 1 šaukštelio
  • Pieno 100 ml
  • Sviesto 120 g

Gaminimas:

Išplakite vieną didelį arba du mažesnius kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Pakanka plakti tol, kol cukrus ištirps.

Pieną pašildykite iki 35–40 laipsnių temperatūros ir palaipsniui supilkite į kiaušinių mišinį, nenustokite plakti.

kremas

Nuolat maišydami kaitinkite masę, kol sutirštės. Tada sudėkite kubeliais pjaustytą minkštą sviestą ir maišykite, kol visiškai ištirps.

Leiskite masei atvėsti, ir kad per tą laiką ant viršaus nesusidarytų plutelė, kremo paviršių uždenkite maistine plėvele. Tada desertą sudėkite į dubenį ar stiklainį.

kremas

Paruoštą masę galite sunaudoti iš karto, arba laikyti šaldytuve iki dviejų dienų, sandariai uždarytame stikliniame inde. Šis kremas puikiai tinka Napoleono torto sluoksniui, klasikiniam medaus tortui, taip pat pyragų, eklerų, profiterolių įdarui.
Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kino maratonas Velykoms: ką žiūrėti šventinį savaitgalį visai šeimai

Praleiskite šventinį savaitgalį kartu su artimaisiais žiūrėdami gerus ir linksmus filmus, kurie suteiks džiaugsmo ir įkvėpimo. Ką žiūrėti per Velykas? Ką žiūrėti per Velykas: ,,Hopas" Animacinė...

Ideali šaltiena Velykoms: skaidri, skani ir be želatinos

Norite Velykoms pasigaminti idealios šaltienos, bet be želatinos? Šis receptas leis jums pasigaminti skaidrią, skanią ir tikrą šaltieną, kuri papuoš šventinį stalą. Šaltiena, kuri...
---