Imbieras jau seniai yra ne tik aštrus prieskonis, bet ir visavertis vaistinis augalas.
Jis naudojamas profilaktiškai ir gydo daugelį ligų. Jis turi plačias gydomąsias savybes ir greitą efektyvumą.
Tačiau net ir su tokiomis geromis savybėmis yra 4 žmonių grupės, kurioms draudžiama valgyti imbierą.
Kam draudžiama valgyti imbierą.
Dėl kai kurių imbiero veiksnių žmonės iš šio sąrašo ne tik negaus naudos iš imbiero, bet jis gali pakenkti jų sveikatai.
1. Liekniems žmonėms.
Vienas iš nuostabių imbiero gebėjimų yra gebėjimas pagreitinti virškinimo procesą, teigiamai paveikti medžiagų apykaitos procesus, todėl pradėsite numesti svorį.
Todėl žmonėms, kurie yra liekni, draudžiama valgyti imbierą, kad nenumestumėte daugiau svorio, nes tai gali pakenkti sveikatai.
2. Nėščioms moterims.
Yra nuomonių, kad imbieras padeda toksikozei. Bet iš tiesų, jis turi raminamąjį poveikį ir malonų kvapą ir šios dvi savybės gali būti pasiektos naudojant kitus liaudies metodus, nes imbieras nėščioms moterims yra draudžiamas.
Imbieras ypač pavojingas paskutiniais nėštumo etapais.
3. Žmonėms, kenčiantiems nuo kraujo sutrikimų.
Imbieras padeda pagerinti kraujotaką. Tačiau su liga, vadinama hemofilija, ši augalo savybė yra labai pavojinga.
Hemofilijoje trombocitai, atsakingi už kraujo krešulių susidarymą, labai blogai veikia, o kraujas praranda gebėjimą krešėti, tampa labai skystas.
Tai yra pavojinga dėl to, kad mažiausia žaizda ar pjūvis gali sukelti didelį kraujo netekimą.
4. Žmonėms, vartojantiems tam tikrus vaistus.
Imbieras draudžiamas vartojant vaistus, kurie pagerina diabetikų ir žmonių, kenčiančių nuo aukšto kraujospūdžio, sveikatą.
Šio augalo naudojimas tampa pavojingas, todėl geriau jo atsisakyti.
Kas gali pakeisti imbierą?
Imbieras pirmiausia mėgstamas dėl savo specifinio skonio. Jei jums patinka jo skonis, bet esate pavojuje ir priklausote vienai iš pirmiau minėtų grupių, tada nesijaudinkite, jūs galite lengvai pakeisti imbierą.
Alternatyva imbierui yra pipirai.
Vietoj imbiero jums tiks kajeno pipirai.
Ir atminkite, kad sveikata yra svarbiau už bet ką!
Esu Jovita, viena iš laikas.lt straipsnių autorių. Jau nuo mažens mėgstu gaminti ir džiaugiuosi, kad mama leido eksperimentuoti virtuvėje. Mėgstamiausi patiekalai, be abejonės, desertai. Taip pat mėgstu „suktis” namuose, tad skaitytojams stengiuosi pateikti ne tik įdomių receptų, bet ir naudingų patarimų namų ruošoje.