Šeštadienis, 11 sausio, 2025

Naujausi

Fantastiškas ledų skonio desertas. Vienas geriausių tokių receptų!

Būtina išmėginti visiems ledų mėgėjams!

Sudėtis

Biskvitui

  • 5 kiaušiniai
  • 125 g cukraus
  • 125 g miltų
  • 25 g kakavos
  • 40 ml vandens
  • 8 g vanilinio cukraus
  • žiupsnelis druskos

Kremui

  • 400 g grietinėlės (33–35 % riebumo)
  • 100 ml pieno
  • 75 g medaus
  • 125 g baltojo šokolado
  • 8 g vanilinio cukraus
  • 10 g želatinos + 50 ml vandens

Papuošimui

  • 80 g grietinėlės
  • 80 g juodojo šokolado

Paruošimas

Maišytuvu dideliu greičiu 10-12 minučių plakite kiaušinius su cukrumi, kol susidarys purios putos. Galiausiai suberkite vanilinį cukrų, druską ir išmaišykite.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir kakava. Persijokite ir dviem dalimis sudėkite į kiaušinių masę. Lengvai sumaišykite iš apačios į viršų.

Vandenį sumaišykite su 2 arbatiniais šaukšteliais tešlos, supilkite į dubenį ir vėl gerai išmaišykite iš apačios į viršų.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir patepkite plonu sviesto sluoksniu. Supilkite tešlą ir išlyginkite. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 12-15 minučių 180° C temperatūroje. Tada perpjaukite per pusę ir, jei reikia, peiliu nupjaustykite kraštus, kad jie būtų tiesūs.

Vieną biskvito dalį perkelkite į kvadratinę formą, šonus padenkite torto plėvele arba kepimo popieriumi.

Toliau ruoškite kremą. Želatiną sumaišykite su vandeniu ir leiskite išbrinkti.  Į dubenį supilkite grietinėlę, pridėkite vanilinio cukraus ir išplakite. Padėkite į šaldytuvą.

Pieną pašildykite, bet neleiskite užvirti, ir užpilkite juo baltąjį šokoladą. Palaukite 1 minutę ir išmaišykite iki vientisos masės. Pridėkite medaus ir vėl gerai išmaišykite. Želatiną pašildykite, kad ji būtų skysta ir vienalytė. Supilkite ją į šokolado masę, gerai išmaišykite ir leiskite visiškai atvėsti. Mišinį dalimis supilkite į atvėsusią grietinėlę ir išmaišykite iki vientisos masės.

Tolygiai paskirstykite kremą ant biskvito ir uždenkite antruoju biskvitu.

Paruoškite glajų. Įkaitinkite grietinėlę ir ja užpilkite šokoladą. Palaukite apie 1 minutę ir sumaišykite plakikliu iki vientisos masės. Glajų tolygiai supilkite ant torto, viršų išlyginkite mentele ir padėkite 6 valandoms į šaldytuvą.

Prieš pjaustydamas šį desertą, pamirkykite peilį šiltame vandenyje, supjaustykite ir patiekite.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---