Būtina išmėginti visiems ledų mėgėjams!
Sudėtis
Biskvitui
- 5 kiaušiniai
- 125 g cukraus
- 125 g miltų
- 25 g kakavos
- 40 ml vandens
- 8 g vanilinio cukraus
- žiupsnelis druskos
Kremui
- 400 g grietinėlės (33–35 % riebumo)
- 100 ml pieno
- 75 g medaus
- 125 g baltojo šokolado
- 8 g vanilinio cukraus
- 10 g želatinos + 50 ml vandens
Papuošimui
- 80 g grietinėlės
- 80 g juodojo šokolado
Paruošimas
Maišytuvu dideliu greičiu 10-12 minučių plakite kiaušinius su cukrumi, kol susidarys purios putos. Galiausiai suberkite vanilinį cukrų, druską ir išmaišykite.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir kakava. Persijokite ir dviem dalimis sudėkite į kiaušinių masę. Lengvai sumaišykite iš apačios į viršų.
Vandenį sumaišykite su 2 arbatiniais šaukšteliais tešlos, supilkite į dubenį ir vėl gerai išmaišykite iš apačios į viršų.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir patepkite plonu sviesto sluoksniu. Supilkite tešlą ir išlyginkite. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 12-15 minučių 180° C temperatūroje. Tada perpjaukite per pusę ir, jei reikia, peiliu nupjaustykite kraštus, kad jie būtų tiesūs.
Vieną biskvito dalį perkelkite į kvadratinę formą, šonus padenkite torto plėvele arba kepimo popieriumi.
Toliau ruoškite kremą. Želatiną sumaišykite su vandeniu ir leiskite išbrinkti. Į dubenį supilkite grietinėlę, pridėkite vanilinio cukraus ir išplakite. Padėkite į šaldytuvą.
Pieną pašildykite, bet neleiskite užvirti, ir užpilkite juo baltąjį šokoladą. Palaukite 1 minutę ir išmaišykite iki vientisos masės. Pridėkite medaus ir vėl gerai išmaišykite. Želatiną pašildykite, kad ji būtų skysta ir vienalytė. Supilkite ją į šokolado masę, gerai išmaišykite ir leiskite visiškai atvėsti. Mišinį dalimis supilkite į atvėsusią grietinėlę ir išmaišykite iki vientisos masės.
Tolygiai paskirstykite kremą ant biskvito ir uždenkite antruoju biskvitu.
Paruoškite glajų. Įkaitinkite grietinėlę ir ja užpilkite šokoladą. Palaukite apie 1 minutę ir sumaišykite plakikliu iki vientisos masės. Glajų tolygiai supilkite ant torto, viršų išlyginkite mentele ir padėkite 6 valandoms į šaldytuvą.
Prieš pjaustydamas šį desertą, pamirkykite peilį šiltame vandenyje, supjaustykite ir patiekite.