Pirmadienis, 21 balandžio, 2025

Naujausi

Kaip pačiam iš varškės pasigaminti kietąjį sūrį?

Pasigaminti kietąjį sūrį namuose yra gana paprasta. Jums nereikia tam tikro fermento. Sūriui gaminti naudojama varškė jau ir taip yra fermentuotas produktas. Tad pamėginkite pasigaminti sūrį pagal šį receptą.

Sudėtis

  • 1 kg varškės
  • 2 stiklinės pieno
  • 1 šaukštelis druskos
  • 0,5 šaukštelio sodos
  • 1 kiaušinis

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Paruošimas

Užpilkite varškę karštu pienu ir uždėkite ant silpnos ugnies, virkite 10 minučių. Po to masę supilkite į marle uždengtą kiaurasamtį ir gerai išspauskite išrūgas.

Sudėkite masę į dubenį, įmuškite kiaušinį ir sudėkite sodą, druską bei išmaišykite. Grąžinkite masę ant ugnies ir virkite dar 10–15 minučių, kol gausis klampi konsistencija.

Sudėkite sūrį į formą, ant viršaus uždėkite ką nors sunkaus. Po 8 valandų produktas bus paruoštas vartoti.

Aštraus sūrio mėgėjai gaminimo metu į sūrio masę gali įdėti keletą skiltelių česnako, mėgstamų prieskonių, žolelių ar džiovintos paprikos gabalėlių. Visa tai tik pagerins sūrio skonį! Puikiai tinka bazilikas, raudonėlis, kmynai, krapai ir čiobreliai.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---