Man kelionės yra ne tik galimybė atsipalaiduoti ir pamatyti ką nors nauja, bet ir parsivežti porą įdomių receptų. Šiuo atžvilgiu Graikija yra gastronominis rojus. Šioje šalyje yra tokia gausybė skanių ir sveikų patiekalų, kad nesinori palikti stalo. Būtent ten mane sužavėjo orkaitėje keptos bulvės. Dabar jas kepu kiekvieną savaitę.
Alyvuogių aliejus, citrinos sultys, česnakas ir raudonėlio padažas paverčia paprastas keptas bulves originaliu graikišku patiekalu. Šis garnyras puikiai tinka prie mėsos. Nors jos tokios skanios, kad aš jas valgau su populiariu graikišku tzatziki padažu. Neprilygstamas derinys!
Jums reikės:
- Bulvių 1 kg
- Česnako 2 skiltelių
- Citrinos sulčių 100 ml
- Raudonėlio 2 šaukštelių
- Alyvuogių aliejaus 70 ml
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
Gaminimas:
Nulupkite bulves, supjaustykite jas išilgai į skilteles ir sudėkite į kepimo indą.
Padažui sumaišykite citrinos sultis, aliejų, raudonėlį ir smulkintą česnaką.
Bulves užpilkite padažu ir pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Įpilkite šiek tiek vandens, kad jis iš dalies apsemtų bulves.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite bulves 50-60 minučių.