Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Kitokia vakarienės idėja: mieliniai bulviniai blynai

Visa mūsų šeima mėgsta blynus, tiek saldžius, tiek bulvinius. Neseniai mano sūnus juokaudamas paklausė: „Ar galima derinti mielinius blynus ir bulvinius blynus?” Tai tikrai buvo iššūkis!

Aš padariau mielinę tešlą ir pradėjau smulkinti bulves. Sumaišiau visus ingredientus, leidau tešlai pastovėti ir pradėjau kepti mielinius bulvinius blynus. Blynai buvo paruošti per 20 minučių. Visa šeima įvertino sūnaus idėją ir rezultatą.

blynai

Jums reikės:

  • Pieno 200 ml
  • Mielių 20 g
  • Bulvių 250 g
  • Kvietinių miltų 250 g
  • Cukraus 1 šaukštelio
  • Druskos 2 šaukštelių
  • Kiaušinių 2 vnt.
  • Saulėgrąžų aliejaus pagal skonį

Gaminimas:

Mieles ištirpinkite šiltame piene su cukrumi. Atidėkite kuriam laikui.

Bulves nulupkite ir smulkiai sutarkuokite. Suberkite miltus, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir supilkite mielių mišinį. Išmaišykite tešlą ir atidėkite valandai į šiltą vietą. Per šį laiką keletą kartų viską išmaišykite pakartotinai.

blynai

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite bulvinius mielinius blynus iš abiejų pusių, kol jie gražiai apkeps.

Mieliniai bulviniai blynai gali būti valgomi su grietine arba patiekti su sriuba ir kitais patiekalais. Norėdami paįvairinti patiekalo skonį, į tešlą įspauskite porą česnako skiltelių. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---