Tikrai būtų sunku atrasti šeimyną, kurios nariai nemėgtų keptų bulvių. Jas galima iškepti įvairiai, o šįkart siūlome bulves kepti tešloje. Šį skanėstą tikrai pamils net išrankiausi!
Sudėtis
- 1,5 kg bulvių
- 1,5 šaukšto grietinės
- 1 šaukštelis druskos
- 10 g krapų
- 2 kiaušiniai
- 1,5 šaukšto miltų
- 1 šaukštelis maltos paprikos
- aliejus pagal poreikį
Paruošimas
Nulupkite bulves, nuplaukite tekančiu vandeniu ir virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Tuo tarpu giliame dubenyje išmaišykite kiaušinius ir grietinę.
Į mišinį pridėkite druskos ir paprikos, smulkiai supjaustytų krapų. Viską sumaišykite šakute, suberkite miltus. Maišykite tešlą iki tirštos grietinės konsistencijos.
Keptuvėje įkaitinkite pakankamai aliejaus. Išvirusias ir šiek tiek atvėsusias bulves pamirkykite tešloje ir po vieną dėkite į keptuvę.
Kepkite iš visų pusių. Ant bulvių turėtų susidaryti auksinės spalvos pluta. Patiekite dar karštas. Neabejojame, kad jus sužavės minkšto vidaus ir traškios plutelės derinys.