Mano nealkoholinių gėrimų reitinge pomidorų sultys užima pirmą vietą. Daugelis sako, kad sveikiau gerti šias sultis be druskos. Aš taip ir darau, bet įdedu juodųjų pipirų ir žiupsnelį kalendros…
Su druska arba be jos, o naminės pomidorų sultys yra daug sveikesnės nei pirktinės. Jūs galite ne tik atsigaivinti ir gauti daug vitaminų bet kuriuo metų laiku, bet ir naudoti jas padažams.
Pomidorų sulčių receptas yra gana paprastas, tačiau vis tiek reikia pasistengti. Sultys yra tirštos ir beveik nelieka atliekų, nes pomidorai yra visiškai sumalami kartu su odele.
NAMINĖS POMIDORŲ SULTYS
Jums reikės:
- 3 kg pomidorų
- 1 valgomojo šaukšto druskos (nebūtina)
- 5 gvazdikėlių
- elektrinės mėsmalės
Gaminimas:
Pasirinkite prinokusius, tvirtus ir mėsingus pomidorus. Iš 3 kg gaunasi 5 pusės litro stiklainiai.
Pomidorus supjaustykite ketvirčiais, pašalinkite kotelį ir šerdį.
Sumalkite visus pomidorus per mėsmalę. Rezultatas – pomidorų masė, bet dar ne sultys, nes sumalus gaunasi gana tiršta tyrė.
Gautą mišinį supilkite į puodą ir pastatykite ant ugnies.
Mišinį užvirkite ir pavirkite 10 minučių.
Kad sultyse neatsirastų nesumalti odos gabalėliai, perpilkite viską per sietelį.
Tada vėl pastatykite ant ugnies, įberkite druskos (jei norite), gvazdikėlių, kad sultys būtų aštraus aromato, ir virkite nuolat maišydami, kol dings visos putos. Putų perteklių pašalinkite kiaurasamčiu. Užvirti sultis užtruks apie 15–20 minučių.
Kai putų nelieka ant paviršiaus, pomidorų sultys yra paruoštos, pradėkite jas pilti į sterilizuotus stiklainius.
Nedelsdami užsukite stiklainius, apverskite aukštyn kojomis, patikrinkite sandarumą ir palikite visiškai atvėsti.
Naminės pomidorų sultys be sulčiaspaudės yra paruoštos. Skanaus!
Šis paprastas pomidorų sulčių gamybos būdas tikrai patiks visiems šeimos nariams. Gerkite pomidorų sultis ir būkite sveiki!