Sekmadienis, 20 balandžio, 2025

Naujausi

Portugališkai keptos bulvės. Saulėtos šalies receptas…

Jei prieš kelias savaites man būtų pasakę, kad bulvių patiekalas gali ne tik nustebinti, bet ir tapti vienu mėgstamiausiu, tikrai nebūčiau patikėjusi. Šios nebrangios daržovės kiekvienos šeimininkės virtuvėje gali būti paruoštos visais įmanomais būdais: keptos, virtos, troškintos ar kaip pyragų įdaras. Tačiau garantuojame, kad šio metodo dar neišbandėte. Rezultatas leido suprasti, kiek mažai žinau apie bulvių paruošimo metodus.

Portugališkos bulvės su rozmarinu ir alyvuogių aliejumi yra toks skanus maistas, kad vienos porcijos nepakaks. Portugalijos restoranuose jos patiekiamos su mėsa ar žuvimi, taip pat su egzotiškomis jūros gėrybėmis.

Jums reikės:

  • Bulvių 8 vnt.
  • Česnako 4 skiltelių
  • Sviesto 30 g
  • Alyvuogių aliejaus 40 ml
  • Rozmarino 2 šaukštelių
  • Jūros druskos pagal skonį

Gaminimas:

Paimkite 8 bulves ir kruopščiai nuplaukite. Išvirkite, kol bulvės suminkštės, tada atidėkite ir palaukite, kol atvės.

bulvės

Dabar kiekvieną bulvę reikia įspausti šaukštu iš viršaus. Bulvė turėtų šiek tiek suskilti, bet nesubyrėti.

Pasirinkite indą, kuriame kepsite bulves. Į jį įpilkite alyvuogių aliejaus. Supjaustykite česnako skilteles. Jas tolygiai paskirstykite ant kepimo indo dugno.

bulvės

Perkelkite bulves į kepimo formą įspausta puse į viršų. Bulvės turėtų tvirtai priglusti. Pabarstykite bulves rozmarinu ir rupia jūros druska.

Sviestą supjaustykite kubeliais. Ant kiekvienos bulvės uždėkite po 1-2 kubelius. Ant viršaus užpilkite truputį alyvuogių aliejaus (nebūtina).

bulvės

Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 ° C. Pašaukite bulves į orkaitę ir kepkite, kol jos apskrus.

Pagal originalų receptą geriausia naudoti šviežias bulves. Bet tikrai galite rinktis tas, kurios yra prieinamos. Kad visos bulvės iš pradžių būtų išvirę, o paskui iškeptų tolygiai, rinkitės maždaug vienodo dydžio bulves. Jei namuose turite šviežių daržovių ar keptų grybų, šie priedai kartu su portugališkomis bulvėmis taps tobula vakariene.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Istorikė papasakojo, ką valgė Jėzus Kristus

Ar kada nors susimąstei, ką valgė Jėzus Kristus savo kasdienybėje? Nors daugelis žino apie simbolinius produktus, tokius kaip nerauginta duona ir vynas per Paskutinę...

Šie du produktai mažina kraujospūdį efektyviau nei atsisakymas druskos

Druskos ribojimas jau seniai laikomas pagrindiniu būdu sumažinti arterinį kraujospūdį. Tačiau nauji tyrimai rodo, kad kai kurie produktai gali būti dar efektyvesni ir juos...
---