Naudojant produktus, kurių sudėtyje yra trans-riebalų, sumažėja organizmo atsparumas stresui, padidėja depresijos rizika.
Maisto produktai, kurių sudėtyje yra trans-riebalų:
- margarinas
- rafinuotas augalinis aliejus
- majonezas
- kečupas
- greito maisto produktai – prancūziškos bulvės ir kt., kurių paruošimas buvo naudojamas
- hidrinti riebalai
- pyragaičiai, sausainiai, krekeriai ir tt, kurių gamybai
- naudojamas kepimo aliejus;
- užkandžiai – traškučiai, popkornai ir kt.
- šaldyti pusgaminiai
Lengvai sūdyta silkė plastikinėse pakuotėse
Sūdyta silkė saugoma tik aliejuje. Ji nėra laikoma be acto ar vyno. Jei silkė yra be aliejaus, į ją įdėta urotropino. Pasaulyje urotropinas yra pripažįstamas labai pavojingu priedu ir yra draudžiamas (susidaręs dėl amoniako sąveikos su formaldehidu).
Lengvai sūdyti ikrai
Šis principas yra tas pats. Ikrai ilgą laiką nėra saugomi. Tik užšaldyti arba labai sūdyti. Jei jis parduodamas šiek tiek sūdytas, tai reiškia, kad į jį įdėta arba urotropino, arba citrinos rūgšties. Kažkas gali būti pridėta, bet formaldehidas vis dar gaminamas produkcijos.
Genetiškai modifikuoti produktai
– Krabų lazdelės. (Krabų esmė, sumaišyta su sojomis, priešingai nei pavadinimas, krabų lazdelės apskritai neturi krabų mėsos, o nuo 1993 m Gamintojai teisiškai gavo leidimą juos paženklinti pavadinimu „ krabų lazdelės“.).
Jei perkate kukurūzų dribsnius, lazdeles, jie turėtų būti tiesiog NE saldūs. Kadangi cukrus nėra naudojamas gamyboje. Cukrus sudegina 140 laipsnių temperatūroje. Todėl naudojami cukraus pakaitalai, šiuo atveju ciklomatas.
Košė ir grūdai su skoniais ir dažais.
Tai cheminės medžiagos, turinčios kvapą – kriaušių, braškių, bananų ir kt. Skonį. Čia nėra nieko natūralaus.
Džemai, Marmeladas.
Galingiausi antioksidantai. Jūs niekada negalėsite išsaugoti vyšnių savo pradinėje formoje. Tai tik chemijos pramonės stebuklai.
Sufasuotos bandelės ir keksiukai
Saldumynai , kurie išlieka net kelis mėnesius nepakitę savo formos ir kenksmingi. Juk ten vien chemija , nieko natūralaus..
Aromatinės arbatos
Gerkite natūralią arbatą, kurioje nėra chemijos ir nėra papildomo skonio. Visos kvapiosios arbatos yra citrinų rūgštis arba kita rūgštis. Priklausomybė atsiranda iš karto. Turime pašalinti visas organizmo rūgštis.
LABAI PAVOJINGA
Greito maisto produktai: momentiniai makaronai, momentinės sriubos, bulvių košės, bulvių kubeliai, tirpios sultys. Visa tai yra kieta chemija, kenkianti organizmui.
Tai pat, dar yra begalę kenksmingų produktų, kurie kenkia mūsų organizmui. Kiekvienas žmogus pasirenka, ką valgyti ir ko ne. Mes tik siūlome šių produktų vartojamą kiekį, bet jau sumažinti arba išviso nevalgyti. Rūpinkitės savo sveikata!