Trečiadienis, 15 sausio, 2025

Naujausi

Produktas, kuris pakeitė mėsą. Kaip valgyti ir laikyti avokadus?

Šiais laikais avokadai nėra tokie egzotiški. Avokadus galite rasti kiekviename prekybos centre, o jų kaina prieinama kiekvienam pirkėjui.

Avokadai auga ant medžio. Šie vaisiai yra labai kaloringi: 208 kalorijos 100 gramų! Dėl didelio riebumo minkštimas yra riebus ir liečiant, ir valgant. Nepaisant to, avokadas yra sveikos mitybos pagrindas, nes jame esantys riebalai yra visiškai sveiki. Trumpai tariant, produktas turi būti nuolat įtraukiamas į mitybą.

avokadus

Avokado nauda

Būtent didelis oleino rūgšties ir skaidulų kiekis, taip pat daugybė vitaminų, mineralų ir mikroelementų daro avokadus tikru supermaistu. Reguliarus avokado vartojimas suteikia odai jaunatviškumo, plaukams elastingumo, stiprina širdį ir kraujagysles, gerina atmintį ir stiprina imuninę sistemą.

Avokaduose yra daugiau kalio nei bananuose, o jų vitamino E kiekis laimi visus rekordus. Maistingas vaisiaus minkštimas yra natūralus antioksidantas, apsaugantis ląsteles nuo patologinių pokyčių. Be visko, avokadai yra stiprus afrodiziakas, padidinantis jausmingumą tiek vyrams, tiek moterims.

avokadus

Kad produktas duotų kuo didesnę naudą, turite mokėti jį pasirinkti ir sudaryti tinkamas laikymo sąlygas.

Kaip išsirinkti ir laikyti avokadus?

Kaip ir daugelis kitų vaisių ir daržovių, avokadai parduodami neprinokę. Lentynose dažniau matomi ryškiai žalios spalvos vaisiai. Pirmenybę teikite tamsios spalvos avokadams. Norėdami palengvinti pasirinkimą, sutelkite dėmesį į kotelį. Nuimkite jį ir pažiūrėkite: jei jo vieta yra žalsva ir geltona – optimalaus brandumo avokadas yra jūsų rankose, jei jis yra rudas – grąžinkite gaminį ten, kur jis gulėjo, nes avokadas pernokęs.

Nesvarbu, jei pirkote neprinokusius vaisius, per kelias dienas kambario temperatūroje jie sunoksta.

Kaip rodo praktika, supjaustyti avokadai geriausiai išlaiko savo spalvą šalia supjaustyto svogūno. Patraukli išvaizda išliks ilgiau, jei minkštimą apšlakstykite citrinos ar žaliosios citrinos sultimis. Dar viena gudrybė: jei nuspręsite palikti pusę avokado vėlesniam laikui, nepašalinkite kaulo.

avokadus

Kaip valgyti avokadą?

Riebumas ir maistinė vertė yra būdingi avokadų bruožai. Būtent šios vaisių savybės yra sveika alternatyva įvairioms užtepėlėms, taip pat majonezui. Avokadai yra puikus pagrindas sveikiems kokteiliams gaminti.

Viso grūdo duoną derinkite su avokadais ir kitais pasirinktais ingredientais. Virti kiaušiniai, daržovės, konservuotas tunas, riešutai, avinžirniai… Yra daugybė skrebučių su avokadu variantų!

avokadus

Paprasčiausias dalykas yra supjaustyti avokadus skiltelėmis, apšlakstyti citrinos sultimis ir sudėti ant skrudintos duonos. Sveikas užkandis pasotins ilgam. Avokadas yra mėsos analogas, baltymų šaltinis, būtinas produktas sportininkams ir tiems, kurie nori priaugti raumenų masės. Ir kaip žinote, daugiau raumenų – mažiau riebalų.

Avokado sėklos nusipelno ypatingo dėmesio. Įkiškite kaulą į žemę – netrukus grožėsitės nuostabiu medžiu!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---