Daugelis patiekalų gali mus sugrąžinti į praeitį. Klasikinė sovietinė mišrainė, legendiniai kotletai ir čeburekai yra vieni iš tokių patiekalų. Tiesa, namuose jų niekas negamino, tačiau visi dažnai eidavo į viešojo maitinimo įstaigas.
Sovietiniai čeburekai, kaip ir visa kita, buvo gaminami pagal griežtą receptą. Jokių nukrypimų, jokių improvizacijų. Už tai jie buvo tokie mėgstami! Juk nesvarbu, kur valgote šį skanėstą, visada jaučiate pažįstamą skonį ir kvapą. Ar norite tai prisiminti namuose? Tuomet šis receptas kaip tik jums!
Jums reikės:
- Kvietinių miltų 500 g
- Pieno 250 ml
- Kiaulienos faršo 600 g
- Svogūnų 2 vnt.
- Vandens 150 ml
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
- Saulėgrąžų aliejaus kepimui
Gaminimas:
Įberkite 0,5 šaukštelio druskos į pieną ir maišykite, kol druska ištirps. Miltuose padarykite duobutę ir į ją supilkite dalį pieno mišinio. Išmaišykite tešlą ir supilkite likusį pieną. Viską gerai išmaišykite, tešlą suvyniokite į maišelį ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
Tuo tarpu paruoškite įdarą. Susmulkinkite svogūną, suberkite jį į faršą kartu su druska ir pipirais, sumaišykite.
Supilkite labai šaltą vandenį, išmaišykite faršą. Neišsigąskite, kad jis pasirodys skystas – tai suteiks mėsai sultingumo.
Iš tešlos iškočiokite dešrą ir padalykite ją į lygias dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite į ploną apskritimą. Ant vienos pusės uždėkite maždaug 2 šaukštus įdaro, uždenkite kita puse ir užspaudykite kraštus.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kepkite čeburekus iš abiejų pusių maždaug minutę. Kai čeburekai iškepa, padėkite juos ant popierinio rankšluosčio, kad nusausintumėte riebalų perteklių.